Iron Maiden - cap de afiş la Festivalul Sziget 2008

Formaţia Iron Maiden, care, în prezent, se află într-un turneu mondial ce a debutat vineri, în Mumbai, India, va susţine un concert pe 12 august la Budapesta, în "ziua zero" a Festivalului Sziget.

1 afișare
Imaginea articolului Iron Maiden - cap de afiş la Festivalul Sziget 2008

Iron Maiden - cap de afiş la Festivalul Sziget 2008

Festivalul Sziget, care are loc în fiecare an pe o insulă de pe Dunăre, în Budapesta, se va desfăşura anul acesta între 12 şi 18 august, organizatorii anunţând un program mai "consistent", dat fiind faptul că evenimentul va dura cu o zi mai puţin decât în anii trecuţi.

"Budapesta este un oraş foarte frumos şi întotdeauna ne-au plăcut vizitele acolo, încă de la primul turneu pe care l-am susţinut vreodată", a declarat Steve Harris, basistul şi principalul compozitor al trupei Iron Maiden.

De asemenea, legendara formaţie va concerta şi la Bucureşti, pe 4 august, unde, la fel ca şi la Sziget, Iron Maiden se va concentra în special asupra pieselor din perioada anilor '80, producţia cuprinzând şi celebra scenă egipteană, folosită în cadrul turneului "Powerslave".

Potrivit site-ului festivalului Sziget, cea de-a 16-a ediţie a evenimentului va dura cu o zi mai puţin, deoarece primarul unuia dintre districtele Budapestei i-a dat în judecată pe organizatorii emblematicului eveniment, din cauza zgomotului produs, care îi deranjează pe locuitori.

Cu toate acestea, decizia nu afectează structura festivalului Sziget, susţin organizatorii, toate activităţile şi zonele de distracţie rămânând aceleaşi ca şi în anii trecuţi. De asemenea, bugetul va fi redistribuit, astfel că organizatorii vor putea cheltui mai mult pentru a aduce concerte ale unor superstaruri internaţionale. Alte nume ale headliner-ilor urmează a fi dezvăluite în curând. Anul trecut, line up-ul evenimentului i-a cuprins pe cei de la The Killers, Faithless, The Hives, Razorlight, Faithless, Hooverphonic, Gogol Bordello, Chemical Brothers, Pink, Sinead O'Connor etc.

Biletele pentru festival vor avea aceleaşi preţuri ca şi anul trecut. Astfel, un abonament pe toate zilele, care asigură şi campare, are preţul de 120 de euro, dacă este cumpărat în avans. Un abonament pe aceeaşi perioadă de timp, fără campare, costă 100 de euro. De asemenea, se vor pune în vânzare şi bilete pentru o singură zi.

Festivalul Sziget este unul dintre cele mai mari evenimente muzical-culturale europene, desfăşurându-se în Budapesta, pe insula Óbuda de pe Dunăre şi numărând un total de peste o mie de performance-uri. Pe toată durata evenimentului, numărul spectatorilor depăşeşte cifra de 350.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici