Israel: Un nou episod cu Nicolas Sarkozy şi stilourile (video)

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi soţia sa Carla Bruni-Sarkozy au semnat, duminică, la sosirea lor în Israel, într-o carte de aur, ocazie cu care între cei doi şi preşedintele israelian Shimon Peres a avut loc o scurtă discuţie pe tema unui stilou, relatează lci.fr

21 afișări
Imaginea articolului Israel: Un nou episod cu Nicolas Sarkozy şi stilourile (video)

Israel: Un nou episod cu Nicolas Sarkozy şi stilourile (video)

La sosirea lor în Israel, Nicolas Sarkozy şi soţia sa Carla Bruni-Sarkozy au asistat la o scurtă ceremonie protocolară, în cursul căreia aceştia au semnat într-o tradiţională carte de aur. După episodul cu stiloul pe care Nicolas Sarkozy şi l-a însuşit în România în timpul semnării unui parteneriat cu Traian Băsescu, acelaşi obiect s-a aflat din nou în centrul unei scurte discuţii.

Preşedintele francez s-a adresat în engleză soţiei sale, cerându-i să semneze alături de el în registru. După ce a semnat, Carla Bruni-Sarkozy i-a înapoiat stiloul soţului său, în timp ce Shimon Peres a propus cuplului să-l păstreze. Cu un zâmbet larg, soţia preşedintelui a acceptat. "We keep the pen", a spus ea râzând.

Conversaţia a continuat în jurul mariajului cuplului prezidenţial. "Ea trebuie să semneze cu noul său nume (...) pentru că tocmai ne-am căsătorit", a declarat Nicolas Sarkozy.

Sarkozy a semnat, în timpul vizitei la Bucureşti, din 5 februarie, un parteneriat cu preşedintele român Traian Băsescu. În timpul acestui eveniment, preşedintele francez a fost atras de un frumos stilou Mont Blanc pe care mai întâi l-a privit, apoi l-a pus pe masă, l-a luat din nou în mână şi, în final, l-a băgat în buzunar, după ce i-a cerut permisiunea lui Traian Băsescu.

După ce şi-a făcut cadou, la Bucureşti, un stilou de la preşedintele Traian Băsescu, şeful statului francez, Nicolas Sarkozy, s-a văzut în situaţia de a primi, de la cancelarul german Angela Merkel, un alt stilou nou-nouţ, sub hohotele de râs ale celor prezenţi la întâlnire.

Imaginile au fost difuzate pe postul de televiziune francez Canal+.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici