J. K. Rowling şi Victoria Becham, modele de viaţă pentru femeile de afaceri

Scriitoarea J. K. Rowling, Victoria Beckham, membră a trupei Spice Girls, şi Margaret Thatcher, fost premier al Marii Britanii, au fost incluse într-un top al celebrităţilor-modele de viaţă pentru femeile de afaceri, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Regatul Unit, transmite Reuters.

12 afișări
Imaginea articolului J. K. Rowling şi Victoria Becham, modele de viaţă pentru femeile de afaceri

J. K. Rowling şi Victoria Becham, modele de viaţă pentru femeile de afaceri

Celebrităţile extrem de diferite care au fost incluse în acest top realizat de o reţea de internet destinată femeilor de afaceri, everywoman.com, şi de banca NatWest au în comun faptul că realizările lor constituie o sursă de inspiraţie pentru semenele lor.

Pe primul loc în top s-a situat scriitoarea britanică J. K. Rowling, creatoarea francizei de succes "Harry Potter", datorită căreia a devenit mai bogată decât regina Elisabeta, cu o avere estimată, la sfârşitul lui iunie, la 545 milioane de lire sterline (807 milioane de euro).

Autoarea britanică este urmată în top de fondatoarea companiei The Body Shop, Anita Roddick, care a decedat în septembrie, şi de fostul premier al Marii Britanii Margaret Thatcher.

La sondaj au participat 1.887 de femei ale căror companii aveau o cifră de afaceri medie de 2,6 milioane de dolari.

Sondajul a scos la iveală faptul că 86% dintre femei cred că celebrităţile care au propriile afaceri joacă un rol pozitiv în încurajarea semenelor lor care doresc să-şi fondeze propria companie.

Femeile cu vârsta sub 25 de ani prezentau de trei ori mai multe probabilităţi de a fi influenţate de celebrităţi-femei de afaceri decât de modele de viaţă tradiţionale, potrivit aceluiaşi sondaj.

"Victoria Beckham şi Katie Price inspiră tinerele generaţii de viitoare femei de afaceri", a spus Karen Gill, cofondator al everywoman.com.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici