Jackie Chan i-a supărat pe chinezi cu noul său film, "Rush Hour 3"

Autorităţile chineze au decis că noua comedie "Rush Hour 3", în care joacă Jackie Chan, este "fundamental antichineză", motiv pentru care este posibil ca difuzarea sa să nu fie permisă pe teritoriul Chinei, informează Female First online.

4 afișări
Imaginea articolului Jackie Chan i-a supărat pe chinezi cu noul său film, "Rush Hour 3"

Jackie Chan i-a supărat pe chinezi cu noul său film, "Rush Hour 3"

Potrivit Variety Asia, chinezii sunt nemulţumiţi de scena în care o familie implicată în crima organizată vizitează Parisul. În plus, oficialii chinezi au fost nemulţumiţi şi de referirea făcută în film la membrii bandelor triade.

Cenzorii de la China's Film Bureau susţin însă că filmul nu a fost interzis.

Numai 20 de filme străine pot fi difuzate anual în China, potrivit regulilor stricte care guvernează cinematografia din această ţară. Unul dintre filmele care au intrat pe listă anul acesta - "Pirates of the Caribbean: At World's End" - a fost editat înainte de a fi difuzat în cinematografe. În scenele disputate din filmul de aventuri apărea actorul din Hong-Kong Chow Yun-fat, care juca rolul unui pirat. Potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, acesta întruchipa un personaj chel şi cu cicatrice, el fiind considerat drept o insultă pentru populaţia chineză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici