"Jaf în stil italian", pe primul loc în topul celor mai bune scene cu urmăriri de maşini (Video)

Filmul "Jaf în stil italian", din 1969, s-a situat pe primul loc într-un top al celor mai bune scene cu urmăriri de maşini, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie de o celebră companie de promovare a producţiilor cinematografice.

412 afișări
Imaginea articolului "Jaf în stil italian", pe primul loc în topul celor mai bune scene cu urmăriri de maşini (Video)

"Jaf în stil italian", pe primul loc în topul celor mai bune scene cu urmăriri de maşini (Imagine: www.allposters.com)

În filmul "Jaf în stil italian", cu Michael Caine, care a beneficiat de un remake în 2003, există o scenă în care trei automobile Mini Cooper se urmăresc la viteză maximă pe străzile oraşului italian Torino. Scena a câştigat 25% din voturile celor 3.000 de participanţi la acest sondaj, informează sky.com.

Pe poziţia a doua în top s-a situat "The Blues Brothers" (1980), cu Dan Aykroyd şi John Belushi, unde există o scenă care are ca protagonist tot un automobil Mini Cooper.

"Identitatea lui Bourne" (2002), cu Matt Damon, care beneficiază, de asemenea, de o scenă ce implică automobile Mini Cooper, s-a situat pe locul al treilea. Cascadoriile au fost realizate pe străzile capitalei franceze, Paris.

Printre celelalte scene celebre cu urmăriri de maşini incluse în top se numără cele din "Ronin", realizate pe străzile şi în tunelurile din Paris (locul al patrulea), "Batman - Începuturi", unde personajul principal traversează acoperişurile caselor din Gotham City cu Batmobile-ul său, şi "Bullit", unde Steve McQueen vânează cu automobilul său Dodge Charger un Ford Mustang în jurul oraşului San Francisco (locul al cincilea, la egalitate).

Kathryn Jacob, şeful executiv al companiei de advertising Pearl & Dean, a spus: "Îţi poţi da seama de ce aceste scene au fost incluse în top. Majoritatea nu folosesc multe efecte speciale, ceea ce face ca urmărirea să fie mai impresionantă".

"Prezenţa automobilelor Mini în locul unor maşini mai rapide a atras publicul, pentru că adaugă un plus de calm britanic urmăririi şi conferă filmului statutul de producţie cult", a adăugat aceasta.

În top au mai fost incluse, în ordine, filmele "Casino Royale", pe locul al şaptelea, "Fortăreaţa", "Filiera Franceză" şi "Goldfinger".

Jaf în stil italian

The Blues Brothers

Identitatea lui Bourne

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici