Jamie Oliver, idolul bucătarilor, criticat din cauza unor probleme de igienă în restaurantul său

Jamie Oliver, un idol al bucătarilor din lumea întreagă, este criticat din cauza unor probleme de igienă, întrucât prestigiosul său restaurant din centrul Londrei a fost obligat să îşi închidă porţile pentru 24 de ore, după o inspecţie a serviciilor de igienă, potrivit bigbrowser.blog.lemonde.fr.

726 afișări
Imaginea articolului Jamie Oliver, idolul bucătarilor, criticat din cauza unor probleme de igienă în restaurantul său

Jamie Oliver, idolul bucătarilor, criticat din cauza unor probleme de igienă în restaurantul său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Inspectorii britanici au descoperit în măcelăria şi restaurantul celebrului maestru bucătar excremente de şoareci, carcase mucegăite şi carne de vită Wagyu expirată.

Măcelăria Barbecoa a primit nota 1 pe o scală de 1 la 5 din partea Food Standards Agency - agenţia pentru norme alimentare din Marea Britanie -, care a decis că, în urma inspecţiei efectuate pe 8 ianuarie, "este nevoie ca ameliorări majore să fie făcute" în restaurantul lui Jamie Oliver. La subsol au fost găsite carcase acoperite cu mucegai, în timp ce preţioasele saramuri, precum "caña de lomo" - muşchi de porc iberic uscat - erau vândute, în ciuda faptului că datele de expirare erau depăşite, relateză The Times.

Măcelăria, care aprovizionează, printre altele, restaurantul lui Jamie Oliver, situat la etajul aceleiaşi clădiri, avea şi săli de baie neadecvate, uşile frigiderelor şi ale camerelor frigorifice erau murdare, iar în aer se simţea "un miros puternic" de excremente de şoareci.

Grupul condus de Jamie Oliver, care a ales să închidă măcelăria pentru 24 de ore pentru a administra această criză, a afirmat că mucegaiul găsit pe carcase nu le face pe acestea să devină "improprii pentru consumul uman".

Restaurantul celebrului bucătar britanic se laudă cu faptul că propune un meniu pe bază de cărnuri care sunt "uscate natural până la 70 de zile", argumentând că mucegaiul reprezintă "o etapă naturală" în uscarea cărnii, dar nu o face periculoasă pentru consum. Preparatele servite în acest restaurant londonez pot să depăşească 100 de lire sterline (122 euro).

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şef. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, de curând Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici