Jane Birkin şi-a anulat turneul din această vară din cauza unei pericardite acute

Actriţa şi cântăreaţa Jane Birkin, în vârstă de 65 de ani, şi-a anulat toate concertele prevăzute pentru această vară din cauza unei "pericardite acute, urmată de recidive multiple", care o obligă la "repaus complet", a anunţat, luni, managerul ei, Olivier Gluzman.

143 afișări
Imaginea articolului Jane Birkin şi-a anulat turneul din această vară din cauza unei pericardite acute

Jane Birkin (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Tot luni, organizatorii festivalului Nuits de Fourvière, din Lyon, au anunţat anularea din motive medicale a concertului pe care Jane Birkin urma să îl susţină joi seară.

"Din cauza unei pericardite acute, urmată de recidive multiple, Jane Birkin se vede constrânsă să respecte un regim de repaus complet" şi a fost obligată să îşi anuleze concertele prevăzute pentru luna iulie, se afirmă în comunicatul emis de managerul ei.

"Jane Birkin regretă profund această situaţie şi îi dă întâlnire publicului ei - căruia îi mulţumeşte pentru sprijin - în luna septembrie", afirmă acelaşi comunicat.

Potrivit site-ului ei oficial, cântăreaţa urma să susţină 11 concerte în luna iulie, în Franţa, Belgia, Germania, Italia, Spania şi Elveţia, unde trebuia să participe la prestigiosul Festival de Jazz de la Montreux.

Jane Birkin a fost victima unei "oboseli cronice" în această primăvară, fapt care a obligat-o să îşi reducă numărul concertelor susţinute.

Pericardita acută este o maladie cauzată de inflamarea pericardului, membrana care înconjoară muşchiul cardiac.

O adevărată legendă a muzicii şi a cinematografiei, Jane Birkin s-a remarcat de-a lungul carierei ca o artistă completă şi o adevărată muză pentru alţi creatori de artă, spiritul, chipul şi vocea sa influenţând designeri, actori, regizori şi compozitori deopotrivă.

A atras atenţia publicului şi criticilor cu rolul din "Blow-up" (1966), film regizat de Michelangelo Antonioni, care a primit Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes în 1967 şi a fost nominalizat la Oscar şi Globul de Aur.

În acelaşi an, Jane Birkin a participat la audiţiile pentru rolul principal feminin din filmul "Slogan", regizat de Pierre Grimblat, cu această ocazie întâlnindu-l pe Serge Gainsbourg, alături de care a trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de 13 ani. Cei doi sunt părinţii actriţei şi cântăreţei Charlotte Gainsbourg, cunoscută pentru albume precum "Charlotte for Ever", "5:55" şi "IRM", dar şi roluri precum cele din "Antichrist", "Melancholia", "Arta viselor" şi "21 de grame".

În 1969, Serge Gainsbourg şi Jane Birkin au lansat "Je t'aime... moi non plus", piesa provocând numeroase controverse, fiind chiar interzisă în ţări precum Spania, Italia, Elveţia, Olanda pentru conţinutul sexual explicit. În ciuda impedimentelor, piesa s-a bucurat de un incredibil succes la nivel mondial, artişti precum Donna Summer şi Pet Shop Boys declarându-se ulterior influenţaţi de aceasta.

Anul 1973 marchează lansarea primului material solo al lui Jane Birkin, compus de Gainsbourg şi intitulat "Di Doo Dah", iar doi ani mai târziu a fost lansat albumul "Lolita Go Home".

După moartea lui Serge Gainsbourg, artista a decis să renunţe la cariera muzicală pentru câţiva ani, dedicându-se familiei şi activităţilor umanitare.

A revenit în 1998, cu materialul "A la légère", pentru realizarea căruia a lucrat alături de 12 compozitori, urmat în 2004 de "Rendez-vous", un album de duete ce include colaborări cu Francoise Hardy, Bryan Ferry, Etienne Daho, Brian Molko, Miossec şi Beth Gibbons, şi ulterior de "Fictions" (2006) şi "Enfants d'Hiver" (2008).

Jane Birkin a susţinut un concert, în noiembrie 2011, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici