Jay-Z şi-a lansat memoriile

Raperul şi producătorul muzical Jay-Z şi-a lansat, marţi, un volum de memorii, intitulat "Decoded", în care vorbeşte despre momentele în care a făcut trafic de droguri, dar şi despre cum a ajuns cel mai bogat artist hip-hop din lume.

18 afișări
Imaginea articolului Jay-Z şi-a lansat memoriile

Jay-Z şi-a lansat memoriile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul originar din New York scrie despre locurile unde a crescut, explicând cum hip-hop-ul a fost modalitatea de a se exprima a generaţiei sale, dar şi despre cum a trăit într-un război urban.

"Am pierdut oameni pe care îi iubeam, m-au trădat oameni în care am avut încredere, am simţit gloanţe care îmi şuierau pe lângă urechi. Am văzut familii distruse de dependenţă - aproape a distrus-o pe a mea -, dar am şi făcut trafic", scrie raperul, pe numele său adevărat Shawn Carter.

Jay-Z, care a câşigat 10 premii Grammy, mai povesteşte că armele erau mai uşor de procurat decât asistenţa medicală şi că violenţa era ca o muzică de fond.

Starul în vârstă de 40 de ani a început să cânte rap în 1978, la vârsta de nouă ani, după ce a văzut un alt copil cântând în cartierul Brooklyn. "În noaptea aceea am început să scriu rime în caietul cu spirală", mai scrie el.

Ulterior, el a dezvoltat o afacere de miliarde de dolari, mult peste aşteptările pe care le-a avut, raportat la originile sale. Raperii nu fac numai muzică, ci vând şi un stil de viaţă.

Jay-Z a lansat 11 albume, dintre care cel mai recent - "The Blueprint 3", din 2009 - include şi hitul "Empire State of Mind", şi a fondat casa de modă Rocawear, care, din 2007, a avut vânzări de peste 204 milioane de dolari.

Jay-Z este soţul cântăreţei Beyonce, dar şi cel mai bogat artist hip-hop din lume, potrivit revistei Forbes, cu o avere estimată, în 2009, la peste 500 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici