Jean Michel Jarre: Cred că "Oxygene" are acel ceva ce-l face nemuritor

Muzicianul francez Jean Michel Jarre a ajuns, duminică după-amiază, la Bucureşti, urmând ca luni seară să susţină un concert la Sala Polivalentă din Capitală, în cadrul căruia va interpreta integral albumul "Oxygene".

56 afișări
Imaginea articolului Jean Michel Jarre: Cred că "Oxygene" are acel ceva ce-l face nemuritor

Jean Michel Jarre: Cred că "Oxygene" are acel ceva ce-l face nemuritor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"E un privilegiu să mă aflu în România, în sfârşit. Când am lansat «Oxygene», primele mesaje de încurajare le-am primit din această parte a lumii, în special din România", a declarat Jarre într-o conferinţă de presă. De asemenea, el a subliniat faptul că i-ar plăcea să susţină încă un concert la Bucureşti, care să se desfăşoare, de această dată, în aer liber, în faţa Palatului Parlamentului.

"E ca primul tău copil - ai întotdeauna o relaţie specială cu el (sau cu ea)", a explicat artistul relaţia pe care o are cu această celebră lucrare a sa, care l-a propulsat pe scena muzicală internaţională la sfârşitul anilor 1970. "Bine, nu e chiar primul meu copil, dar lucrările mele precedente nu au ajuns prea cunocute", a completat el râzând.

"Când «Oxygene» a fost lansat, sunetul era nou, fresh, ca şi cum ai fi ascultat ceva ce venea de pe altă planetă (…). Asta e adevărata magie a anilor ‘60-‘70-‘80 - puteai să deschizi noi uşi şi ceea ce puteai să faci era proaspăt prin definiţie. Cred că «Oxygene» are acel ceva ce-l face nemuritor", a completat Jean Michel Jarre.

Însă, odată cu trecerea anilor, scena muzicală s-a modificat simţitor. "Generaţie după generaţie, suntem obsedaţi de ideea că opera noastră trebuie să fie nouă. Cred că e greşit (…). Emoţiile de singurătate, pasiune, dragoste sunt sentimente constante şi nemuritoare. Ceea ce se schimbă sunt doar «uneltele» prin care le transmiţi", a mai spus el.

Jean Michel Jarre va prezenta, luni seară, la Sala Polivalentă din Bucureşti, un concert care, spunea el, va fi neobişnuit pentru publicul familiarizat cu show-urile sale grandioase, desfăşurate în aer liber. Spectacolul de la Bucureşti va fi unul mai intim, care a fost creat în mod special pentru a fi interpretat în săli de operă sau de teatru.

În concertul de la Bucureşti, Jean-Michel Jarre va fi acompaniat de trei muzicieni, iar pe scenă va folosi 55-60 de sintetizatoare analogice.

Jean-Michel André Jarre (născut pe 24 august 1948, Lyon) este un compozitor, performer şi producător muzical francez. Cu o carieră care se întinde pe mai bine de 40 de ani, el a vândut până în prezent peste 80 de milioane de albume şi single-uri, fiind răsplătit cu numeroase distincţii şi premii.

În 1976, revista People l-a desemnat "Personalitatea anului". În 1979, el a fost inclus în Guinness Book of Records pentru cel mai mare concert susţinut vreodată (La Concorde). Opt ani mai târziu, el şi-a doborât recordul cu un nou concert - Rendez-Vous Houston.

Jean Michel Jarre a devenit celebru datorită concertelor gigantice pe care le-a susţinut în toate colţurile lumii, fiind considerat artistul francez care a adunat cel mai mare număr de spectatori din lume, la fiecare dintre concertele sale: sute de mii de oameni au asistat la show-urile sale din oraşe precum Hong Kong, Londra şi Beijing şi trei milioane, la concertul de la Moscova din 1997.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Oxygène" (1976), "Equinoxe" (1978), "Magnetic Fields/ Les Chants Magnétiques" (1981), "Zoolook" (1984), "Metamorphoses" (2000). Cel mai recent material discografic este albumul "Téo & Téa", lansat anul trecut.

Oxygene

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici