Jean-Paul Gaultier şi-a încheiat cariera printr-un show spectaculos. Ultima colecţie haute couture a creatorului de modă francez. FOTO

Designerul Jean-Paul Gaultier, "copilul teribil al modei franceze", şi-a prezentat ultima sa colecţie haute couture din cariera de 50 de ani, miercuri seară, la Paris, într-un spectacol strălucitor, care a adus un omagiu creaţiilor controversate ce l-au transformat în star.

1572 afișări
Imaginea articolului Jean-Paul Gaultier şi-a încheiat cariera printr-un show spectaculos. Ultima colecţie haute couture a creatorului de modă francez. FOTO

Sursa: Profimedia Images

Show-ul prezentat la Săptămâna modei de la Paris, o producţie mamut, a debutat cu modele care au adus pe scenă un sicriu din care ieşeau doi sâni conici, o aluzie amuzantă la sutienul purtat de Madonna în timpul turneului "Blonde Ambition", din anii 1990. Gaultier a glumit anterior despre faptul că sutienul va ajunge cel mai probabil pe piatra sa de mormânt.

Circa 220 de modele au defilat în acest show, inclusiv directorul de casting Tanel Bedrossiantz.

Printre vedetele care au participat la show s-au numărat Irina Shayk, Jourdan Dunn, Bella Hadid, Gigi Hadid, Khelfa, Karen Elson, Estelle Lefebure, Beth Ditto, Conchita, Karlie Kloss, Dita Von Teese.

Cântăreţul britanic Boy George a încheiat show-ul, în timp ce designerul a apărut pe podium într-o salopetă de lucru albastră, aceeaşi cu cele purtate de angajaţii săi, care au putut fi văzuţi când cortina a fost ridicată pentru a dezvălui culisele.

Purtat pe umerii câtorva dintre modelele care au participat la spectacol, Jean-Paul Gaultier a trimis săruturi spectatorilor, care i-au striga numele.

Într-un mesaj emoţionant transmis înainte să se ridice cortina, Gaultier a vorbit despre sustenabilitate. "Sunt prea multe haine şi prea multe nu sunt purtate. Nu le aruncaţi, reciclaţi-le", a spus designerul. Acesta a adăugat că ultima sa colecţie haute couture este prima "reciclată". "Când eram copil, mama mi-a spus că va transforma pantalonii vechi ai tatălui meu în fuste. Acest lucru m-a marcat. Poţi iubi din nou o ţinută dacă o trasformi", a spus Gaultier, care a explicat că în show a prezentat haine făcute din jeanşi pe care i-a purtat.

Gaultier a făcut anunţul şoc despre retragerea sa din moda haute couture pe 17 ianuarie, dar şi-a asigurat fanii că se va îndrepta spre alte proiecte creative.

Deşi brandul de modă haute couture şi parfumuri va continua să existe, el renunţă la a mai crea haine, a anunţat acesta într-un clip publicat pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter.

"Bună! Sunt Jean-Paul Gaultier. Te invit să sărbătorim împlinirea a 50 de ani de carieră în modă a mea la Theatre du Chatelet, pe 22 ianuarie", a spus Gaultier, vorbind la un telefon, în înregistrarea video. "Vii? Va fi o adevărată petrecere, cu mulţi prieteni, vom sărbători până foarte, foarte târziu. Şi acum îţi dau un pont, va fi ultima mea defilare haute couture. Ultimul meu show Gaultier la Paris. Trebuie să vii. Nu poţi rata acest lucru. Dar, fii atent, Gaultier Paris va continua, linia haute couture va continua. Am un nou concept. Îţi voi vorbi mai încolo despre acest lucru. Îţi voi spune toate micile secrete. Dar va continua. Te pup! Vă pup!", a mai spus celebrul designer.

Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai importanţi creatori care activează în industria de modă franceză, a deschis afacerea care îi poartă numele la începutul anilor 1980.

Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, în oraşul francez Arcueil, nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a început să trimită schiţe mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui şi l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, şi cu Jean Patou, în anul următor.

Jean-Paul Gaultier şi-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile extravagante purtau amprenta anilor '80, fiind considerat de altfel, mult timp, "băiatul rău" din moda franceză. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna (printre care celebrul sutien purtat de aceasta în timpul turneului ”Blonde Ambition”, din anii '90), Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar şi pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut şi pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.

În 2011, compania de produse de lux catalană Puig i-a cumpărat brandul.

În 2014, Jean-Paul Gaultier, care a încercat mereu să meargă dincolo de stereotipurile de gen şi ideile convenţionale despre frumuseţe, promovând modele atipice, a anunţat că va renunţa la colecţiile prêt-à-porter şi se va concentra pe haute couture, parfumuri şi colaborări cu alţi reprezentanţi din industria modei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici