Jennifer Lopez a câştigat un proces împotriva unui site

Cântăreaţa şi actriţa americană Jennifer Lopez a câştigat procesul intentat unui site de internet care a găzduit două adrese ce foloseau numele artistei pentru a obţine foloase comerciale, potrivit unei agenţii afiliate Organizaţiei Naţiunilor Unite.

63 afișări
Imaginea articolului Jennifer Lopez a câştigat un proces împotriva unui site

Jennifer Lopez a câştigat un proces împotriva unui site (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numele celor două domenii de internet, jenniferlopez.net şi jenniferlopez.org, îi direcţionau pe utilizatorii care le accesau pe un site care obţinea venituri din publicitatea plătită, potrivit unei legi emise de World Intellectual Property Organization (WIPO).

Un mediator independent a hotărât ca cele două domenii să fie transferate, într-un interval de 10 zile, spre Jennifer Lopez Foundation, asociaţia care a iniţiat acest proces. Această fundaţie de caritate promovează accesul femeilor şi al copiilor la servicii medicale de calitate.

Jennifer Lopez, cântăreaţă nominalizată la premiile Grammy, se alătură astfel unei serii de celebrităţi care au intentat procese împotriva unor furnizori de internet ce găzduiau diverse domenii care le purtau numele, precum Pierce Brosnan, Tom Cruise, Celine Dion, Scarlett Johansson, Nicole Kidman, Madonna şi Julia Roberts.

Jennifer Lopez şi-a înregistrat numele ca marcă independentă în Statele Unite, în mai 1999, reuşind apoi să vândă peste 48 de milioane de albume în lumea întreagă.

Jeremiah Tieman, un bărbat din oraşul Phoenix, din statul american Arizona, a înregistrat ambele domenii folosind numele Jennifer Lopez, declarând că a creat acele site-uri cu scopul de a furniza fanilor din lumea întreagă informaţii proaspete din cariera şi viaţa artistei sale preferate, a declarat mediatorul procesului, Williams Towns.

Mediatorul a fost, însă, de părere că înregistrarea celor două domenii a fost făcută în scopuri comerciale şi cu rea credinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici