Jerry Seinfeld spune că se încadrează "în spectrul autismului"

Actorul american Jerry Seinfeld, celebru pentru serialul american care îi poartă numele, consideră că "spiritul său alternativ" îl plasează "în spectrul autismului".

306 afișări
Imaginea articolului Jerry Seinfeld spune că se încadrează "în spectrul autismului"

Jerry Seinfeld spune că se încadrează "în spectrul autismului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că mă încadrez în spectrul 'formelor de autism'", a declarat Jerry Seinfeld joi, în cadrul emisiunii "Nightly News", difuzată de televiziunea americană NBC.

Jerry Seinfeld, în vârstă de 60 de ani, multimilionar datorită sitcomului "Seinfeld", foarte popular în anii 1990, a explicat că nu este "niciodată atent la ce trebuie".

"Relaţiile sociale de bază sunt un chin pentru mine. Eu iau lucrurile literal. Când vorbesc cu oamenii şi ei folosesc diverse expresii, câteodată nu înţeleg ce vor să spună. Dar nu văd asta ca pe ceva anormal. Cred că este doar spiritul meu alternativ, diferit", a spus Seinfeld.

Serialul "Seinfeld", difuzat în anii '90, a avut nouă sezoane, a fost vizionat de peste 30 de milioane de telespectatori şi i-a adus actorului american un salariu de 14 milioane de dolari pe episod. Serialul este la mare căutare şi în zilele noastre, producătorii show-ului luând, de curând, decizia de a lansa catalogul complet "Seinfeld" şi în format DVD, pentru telespectatorii mai tineri.

Autismul este o problemă de dezvoltare neurologică complexă ale cărei cauze rămân necunoscute şi care se caracterizează, printre altele, prin dificultăţi de socializare. Incidenţa acestei afecţiuni a crescut în ultimul deceniu în Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici