Jessica Biel, Eva Mendes şi Rachel Weisz debutează în regie

Actriţele Jessica Biel, Eva Mendes şi Rachel Weisz vor semna, fiecare, regia unui scurtmetraj pentru evenimentul anual al revistei Glamour - "Glamour Reel Moments".

33 afișări
Imaginea articolului Jessica Biel, Eva Mendes şi Rachel Weisz debutează în regie

Jessica Biel, Eva Mendes şi Rachel Weisz debutează în regie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele trei filme pornesc de la poveşti reale, scrise de cititorii revistei Glamour, şi descriu experienţe personale despre momente în care aceştia au ajutat pe cineva sau au dăruit ceva.

Revista a primit sute de poveşti de la cititori şi le-a ales pe cele mai potrivite pentru o adaptare la un scenariu de scurtmetraj.

Weisz, Mendes şi Biel au primit poveştile finaliste şi au ales fiecare povestea pe care o va regiza. Mendes şi Biel au filmat deja scurtmetrajele, în timp ce Weisz va filma luna aceasta.

Toate cele trei filme au ca temă "facerea de bine" şi vor fi prezentate la Los Angeles în octombrie.

Scurtmetrajul lui Biel, denumit "Sodalis", spune povestea a două fetiţe, care sunt cele mai bune prietene. "Pentru acest film, ideea este: trebuie să faci bine pentru cel pe care îl iubeşti, pentru prietenul tău cel mai bun. Fă bine", a declarat Biel.

În ceea ce priveşte pelicula lui Mendes, "California Romanza", regizoara debutantă a primit ajutorul actorilor Christina Ricci, Daniel Stern, Kathy Najimy şi Troy Garity, care apar în film. "Tot acest proiect este atât de inspiraţional, pentru că eu niciodată nu am crezut că pot să fac asta. A fost experienţa care mi-a adus cele mai mari satisfacţii din carieră până în acest moment", a spus Mendes.

"Glamour Reel Moments", aflat la a cincea ediţie, este un proiect destinat promovării femeii în cinematografie, oferindu-le acestora oportunitatea de a trece în spatele camerei de luat vederi şi de a spune poveşti despre femei adevărate.

Proiectul este destinat susţinerii programului FilmAid International, care îşi foloseşte resursele pentru a ajuta refugiaţi din întreaga lume.

Printre actriţele care au semnat regia unor scurtmetraje în ediţiile trecute ale programului s-au numărat Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Demi Moore şi Dakota Fanning.

De-a lungul anilor, scurtmetrajele realizate în cadrul programului au fost prezentate în peste 25 de festivaluri internaţionale, printre care şi cel de la Sundance şi Tribeca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici