Joburile stresante dublează riscul de depresie în rândul tinerilor

Joburile care presupun un stres semnificativ asupra angajaţilor dublează riscul de depresie şi anxietate mai ales în rândul tinerilor, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, informează The Guardian online.

1 afișare
Imaginea articolului Joburile stresante dublează riscul de depresie în rândul tinerilor

Joburile stresante dublează riscul de depresie în rândul tinerilor

Studiul psihiatric realizat pe un eşantion de circa 1.000 de persoane aflate la începutul carierei a arătat că unul din 20 de angajaţi poate prezenta stări de depresie profunde sau anxietate ca rezultat direct al muncii depuse.

Studiul este primul care stabileşte existenţa unei legături dintre stresul determinat de condiţiile de muncă şi degradarea stării de sănătate mentală a angajaţilor care nu au avut probleme psihice anterior începerii carierei.

Studii anterioare realizate în Europa şi Statele Unite au stabilit că numărul cazurilor de depresie a crescut în ultimele două decenii, oglindind creşterea stresului exercitat de activităţile de serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici