Jocul de CUVINTE ÎNCRUCIŞATE a împlinit 100 de ani. PRIMUL joc de acest fel din lume şi rezolvarea lui - FOTO

Sâmbătă, 21 decembrie 2013, se împlinesc 100 de ani de la naşterea primului careu de cuvinte încrucişate din lume, apărut la New York şi semnat de britanicul Arthur Wynne.

1379 afișări
Imaginea articolului Jocul de CUVINTE ÎNCRUCIŞATE a împlinit 100 de ani. PRIMUL joc de acest fel din lume şi rezolvarea lui - FOTO

Jocul de CUVINTE ÎNCRUCIŞATE a împlinit 100 de ani. PRIMUL joc de acest fel din lume şi rezolvarea lui - FOTO (Imagine: Wikipedia)

Primul joc de cuvinte încrucişate a fost publicat pe 21 decembrie 1913 în ziarul New York World, scrie businessinsider.com.

Un secol mai târziu, careurile de cuvinte încrucişate au rămas la fel de populare, dar diferă într-o oarecare măsură de cele originale, care erau create în formă de diamant şi nu ofereau rezolvări distincte pe orizontală şi verticală.

Acesta este primul joc de cuvinte încrucişate din lume, iar rezolvarea este disponibilă mai jos:

Soluţia primului joc de cuvinte încrucişate din lume

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici