JOCURILE OLIMPICE: Peste 150 de milioane de mesaje despre competiţia de la Londra, postate pe Twitter

Peste 150 de milioane de mesaje despre Jocurile Olimpice 2012 au fost postate pe Twitter pe durata competiţiei olimpice, iar vedeta incontestabilă a acestor mesaje a fost sprinterul jamaican Usain Bolt, câştigător a trei medalii de aur, potrivit cifrelor furnizate de platforma de microblogging.

201 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE: Peste 150 de milioane de mesaje despre competiţia de la Londra, postate pe Twitter

Peste 150 de milioane de mesaje despre Jocurile Olimpice de la Londra, postate pe Twitter

Victoria obţinută de sprinterul jamaican Usain Bolt în proba de 200 de metri a generat 80.000 de mesaje postate pe Twitter pe minut, iar victoria sa din proba de 100 de metri a generat 74.000 de mesaje pe minut.

Victoria jucătorului de tenis scoţian Andy Murray, devenit campion olimpic după ce l-a învins în finala turneului pe elveţianul Roger Federer, ocupă locul al treilea în acest top al evenimentelor olimpice care au generat cel mai mare număr de reacţii pe Twitter, cu 57.000 de mesaje postate pe minut.

Victoria obţinută de echipa de ştafetă masculină a statului Jamaica în proba de 4 x 100 metri a generat 52.000 de mesaje pe minut, iar cea a echipei americane masculine de baschet, care şi-a păstrat titlul olimpic după finala contra echipei Spaniei, a generat 41.000 de mesaje postate pe Twitter pe minut.

Usain Bolt este atletul care a generat cele mai multe mesaje pe Twitter pe durata Jocurilor şi este urmat în acest top de înotătorul american Michael Phelps, sportivul cu cele mai multe medalii din istoria Jocurilor Olimpice, şi de săritorul în apă britanic Tom Daley.

Poliţia britanică a arestat, de altfel, pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra un adolescent care a postat un mesaj ameninţător la adresa lui Tom Daley.

Sportul care a generat cele mai multe conversaţii pe Twitter este fotbalul (5 milioane de mesaje). Nataţia, atletismul, gimnastica şi voleiul ocupă locurile următoare în acest clasament.

Ceremonia de deschidere şi cea de închidere a jocurilor au generat la rândul lor un număr incredibil de mare de mesaje, iar momentul de vârf a fost atins odată cu sosirea pe stadion a grupului Spice Girls, duminică seară (116.000 de mesaje pe minut).

Reprezentanţii companiei Twitter au anunţat anterior că ceremonia de deschidere a jocurilor de la Londra a generat 9,66 milioane de mesaje, depăşind numărul total de mesaje postat pe întreaga durată a ediţiei precedente, de la Beijing, fapt care i-a determinat pe organizatorii britanici să afirme că JO de la Londra au fost cu adevărat "primele jocuri din era reţelelor de socializare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici