JOCURILE OLIMPICE - Ceremonia de închidere. Sandra Izbaşa, portdrapelul României - FOTO

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a avut loc, duminică seară, pe Stadionul Olimpic, zeci de mii de spectatori şi milioane de telespectatori asistând la un spectacol de aproape trei ore ce a inclus şi defilarea sportivilor ce au participat la competiţie.

5862 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE - Ceremonia de închidere. Sandra Izbaşa, portdrapelul României - FOTO

JOCURILE OLIMPICE - Ceremonia de închidere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

02:00 - Flacăra Olimpică a fost stinsă. Jocurile Olimpice s-au încheiat cu un recital al trupei The Who.

01:50 - Jocurile Olimpice au fost declarate închise.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a declarat închise Jocurile Olimpice de la Londra, pe care le-a calificat drept "fericite şi glorioase".

01:30 - Londra predă ştafeta pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo da Costa Paes, a primit din partea omologului său din Londra, Boris Johnson, şi prin intermediul preşedintelui CIO, Jacques Rogge, drapelul olimpic.

Ceremonia tradiţională de înmânare a drapelului reprezintă trecerea ştafetei de la oraşul care a organizat JO în 2012 la cel care va găzdui ediţia din 2016 a competiţiei.

Conform tradiţiei, drapelul a fost fluturat din dreapta în stânga, de câte patru ori, de către Johnson, Rogge şi Paes.

După ce a Paes a primit drapelul olimpic, în Stadionul Olimpic a răsunat imnul Braziliei.

01:25 - Drapelul olimpic este coborât de pe catarg

00:50 - Au apărut în arenă membrele trupei Spice Girls, care s-au reunit special pentru acest eveniment.

Au cântat la ceremonia de închidere nume cunoscute ale industriei muzicale britanice, ca George Michael, Fatboy Slim, Annie Lenox, Jessie J, Kaiser Chiefs, Muse.

23:35 - Intră în arenă sportivii participanţi la Jocurile Olimpice

Mai întâi au intrat în arenă cei 204 de sportivi care au purtat steagurile ţărilor lor, în timp ce ceilalţi participanţi au pătruns în Stadionul Olimpic din tribune, venind printre spectatori.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii: aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

23:30 - Intră în arenă purtătorii steagurilor tuturor ţărilor participante. Pentru România purtătoarea drapelului este Sandra Izbaşa.

23:00 - Ceremonia a început

Ceremonia de închidere va fi mai relaxată şi mai axată pe muzică decât festivitatea de deschidere ce a fost concepută de cineastul Danny Boyle, care a cuprins numeroase aspecte ale istoriei şi culturii britanice.

Peste 4.100 de participanţi - 3.500 de voluntari adulţi şi 380 de elevi - vor arăta talentul creativ al Marii Britanii, într-un spectacol realizat de Kim Gavin.

Ceremonia, ce va începe cu o introducere în viaţa zilnică a Londrei, va cuprinde apoi defilarea sportivilor ce au participat la Jocurile Olimpice. Acest moment va fi urmat de festivitatea de premiere pentru proba de maraton, un moment obişnuit pentru fiecare ceremonie de închidere a JO.

Voluntarilor de la JO li se va mulţumi, după care va începe segmentul prinicpal al show-ului: "O simfonie a muzicii britanice" va celebra faptul că muzica a fost unul din cele mai puternice "exporturi culturale" ale britanicilor în ultimii 50 de ani.

La finalul ceremoniei, drapelul olimpic va fi înmânat de către londonezi autorităţilor de la Rio de Janeiro, următoarea gazdă a JO de vară, iar flacăra olimpică va fi stinsă, ceea ce va marca finalul competiţiei. Fiecare naţiune participantă va primi una din cele 204 "petale" ale flăcării olimpice.

Ceremonia de închidere a acestei ediţii a JO va fi transmisă duminică seară, de la ora 23.00, în direct la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD şi jo2012.tvr.ro, fiind comentată de Alina Alexoi şi Sorin Hobana.

La ceremonie sunt aşteptate numeroase vedete pop britanice, ca Spice Girls şi George Michael, dar şi mii de voluntari, anunţându-se un show grandios ca şi deschiderea evenimentului sportiv.

Gimnasta Sandra Izbaşa va purta drapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, conform deciziei Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR). La această ediţie a JO, Sandra Izbaşa a cucerit titlul olimpic la sărituri şi medalia de bronz cu echipa.

Luni, sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice, conducerea COSR şi componenţii delegaţiei României care au evoluat în ultimele zile la Olimpiadă vor reveni în ţară, cu o cursă Tarom programată să aterizeze la ora 13.40, pe Aeroportul Henri Coandă. Olimpicii vor fi primiţi la Salonul Prezidenţial.

România a obţinut nouă medalii la Londra: aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici