Jocurile seriei "Warcraft" vor avea o ecranizare

Sam Raimi, regizorul filmelor din seria "Omul Păianjen", va fi cel care va regiza confruntarea între membrii Hoardei şi cei ai Alianţei, într-un film epic de acţiune care va aduce pe ecrane povestea jocului "World of Warcraft", informează Blizzard Entertainment, într-un comunicat.

43 afișări
Imaginea articolului Jocurile seriei "Warcraft" vor avea o ecranizare

Jocurile seriei "Warcraft" vor avea o ecranizare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Blizzard Entertainment şi Legendary Pictures au anunţat, într-un comunicat, că Sam Raimi a semnat un acord pentru a regiza un film pornind de la universul jocurilor din seria "Warcraft". De-a lungul carierei sale, Raimi s-a dovedit extrem de inspirat atunci când a fost vorba de dezvoltarea şi adaptarea universurilor ficţionale pentru audienţele de masă, păstrând, însă, spiritul conţinutului original.

Raimi a regizat trilogia "Omul Păianjen", care a stabilit noi recorduri în box office-ul mondial şi a obţinut cinci nominalizări la premiile Oscar. Cunoscut pentru stilul său de a realiza filme, pentru personajele complexe şi pentru umorul său, Raimi a scris scenariul şi a regizat "The Evil Dead" şi a produs "30 Days Of Night".

"La originile sale, «Warcraft» este o poveste extraordinară, plină de acţiune. Sunt încântat să lucrez cu o echipă de producţie extraordinară, pentru a aduce pe marile ecrane acest proiect", a declarat Raimi.

La adaptarea pentru marile ecrane a universului "Warcraft" vor mai lucra Charles Roven, producător al filmelor "Cavalerul Negru/ The Dark Knight", "Batman: Începuturi/ Batman Begins" şi "Armata celor 12 maimuţe/ 12 Monkeys", precum şi Thomas Tull, CEO al Legendary Pictures, Jon Jashni, Chief Creative Officer Legendary Pictures, Raimi şi partenerul de producţie al acestuia, Joshua Donen. Producătorul executiv al filmului va fi Robert Tapert, în timp ce Chris Metzen, vicepreşedinte pentru devoltare creativă în cadrul Blizzard Entertainment, va fi coproducător.

"Universul «Warcraft» este a doua casă pentru milioane de jucători, iar experienţa şi talentul lui Sam Raimi îl recomandă ca regizorul perfect pentru filmul referitor la această lume", a declarat Charles Roven.

Filmul va fi coprodus şi co-finanţat de Legendary Pictures şi Warner Bros.

"«Warcraft» este genul de film eveniment pentru care studiourile noastre sunt celebre. Ne-am bucurat de succes lucrând împreună cu partenerii noştri de la Legendary şi este o oportunitate să lucrăm cu Sam Raimi pentru acest proiect", a spus Jeff Robinov, preşedintele Warner Bros. Pictures Group.

Universul Warcraft are la bază conflictul epic între forţele opuse ale Alianţei şi Hoardei. De la lansarea lui, în 1994, Warcraft şi-a fidelizat fanii din întreaga lume prin intermediul unor jocuri video bestseller şi produse fabricate sub licenţă. "World of Warcraft", joc amplasat în universul Warcraft de tip MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) şi accesibil pe bază de abonament, este cel mai popular joc de gen din lume, având peste 11 milioane de jucători activi. Cea mai recentă extensie a jocului, "Wrath of the Lich King", este jocul cel mai rapid vândut din istorie, cu peste 2,8 milioane de copii comercializate în primele 24 de ore de la lansare şi peste patru milioane în prima lună.

Din portofoliul de jocuri al Blizzard Entertainment mai fac parte, în afară de "World of Warcraft" şi "Warcraft", jocurile "StarCraft" şi "Diablo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici