Jodie Foster va fi premiată pentru întreaga carieră, la gala Globul de Aur 2013

Actriţa americană Jodie Foster, câştigătoare a două premii Oscar, va primi în luna ianuarie un Glob de Aur onorific, un trofeu care recompensează o carieră de 40 de ani la Hollywood, în calitate de actriţă, regizoare şi producător de film, au anunţat joi organizatorii galei.

210 afișări
Imaginea articolului Jodie Foster va fi premiată pentru întreaga carieră, la gala Globul de Aur 2013

Jodie Foster (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Hollywood Foreign Press Association (HFPA), asociaţia care organizează gala anuală a Globurilor de Aur, au spus că prin acest premiu Jodie Foster se alătură altor nume mari din industria americană de divertisment care au primit premiul Cecil B. DeMille la ediţiile precedente, precum Lucille Ball, Barbra Streisand, Al Pacino, Morgan Freeman şi Judy Garland.

Jodie Foster va primi acest premiu pentru întreaga carieră la gala de decernare a Globurilor de Aur, ce va avea loc pe 13 ianuarie la Los Angeles, unde vor fi recompensate cele mai bune filme şi cele bune performanţe actoriceşti de pe micul şi marele ecran din 2012.

"Jodie este o femeie a cărei personalitate are multe faţete, care a obţinut succese incomensurabile şi care va continua să aibă succes în cariera ei", a declarat preşedintele HFPA Aida Takla-O'Reilly.

"Ambiţia, exuberanţa şi farmecul ei au deschis drumul şi altor artişti ca ea în această industrie. E cu adevărat unică", a adăugat Aida Takla-O'Reilly.

Jodie Foster, în vârstă de 49 de ani, şi-a început cariera filmând reclame la vârsta de trei ani şi a devenit celebră pe plan internaţional cu rolul adolescentei fără adăpost din filmul "Taxi Driver" din 1976.

De atunci a jucat în peste 40 de filme şi a câştigat două premii Oscar, pentru cea mai bună actriţă cu rolul victimei unui viol din "Acuzata/ The Acused" şi cu cel al unei agente FBI din thrillerul din 1991 "Tăcerea mieilor/ The Silence of The Lambs".

Jodie Foster a trecut însă şi în spatele camerei de filmat şi a regizat filmul "Little Man Tate" şi a devenit apoi producător de film şi de televiziune, prin intermediul companiei sale de producţie Egg Pictures.

Jodie Foster se numără printre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Câştigătoare a două premii Oscar, pentru rolurile din "Acuzata" (1988) şi "Tăcerea mieilor" (1991), ea a primit suma de 16 milioane de dolari pentru rolul din filmul "Curaj nebănuit" (2007). Foster a mai regizat "Castorul/ The Beaver" (2011), cu Mel Gibson, "Vacanţă cu familia/ Home for the Holidays" (1995) şi "Micul Tate/ Little Man Tate" (1991). Actriţa va putea fi văzută din nou pe marile ecrane, în curând, în filmul "Elysium", de Neill Blomkamp, alături de Matt Damon. Filmul "Elysium" va fi lansat pe 1 martie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici