"John Adams" - 13 premii în cadrul ceremoniei Premiilor Emmy

Serialul de televiziune "John Adams" a fost recompensat cu 13 premii în cadrul celei de-a 60-a ediţii a premiilor Emmy, echivalentul premiilor Oscar în televiziunea americană, care s-a desfăşurat duminică, la Los Angeles.

29 afișări
Imaginea articolului "John Adams" - 13 premii în cadrul ceremoniei Premiilor Emmy

Actorul Paul Giamatti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"John Adams" este un serial produs de postul de televiziune HBO şi are ca subiect povestea celui de-al doilea preşedinte american.

Serialul TV a obţinut, printre altele, premiul pentru cea mai bună serie de televiziune, premiul pentru cel mai buna actor, care i-a revenit lui Paul Giamatti, şi premiul pentru cea mai bună actriţă, Laura Linney.

Ceremonia de decernare a premiilor, care a avut loc la Los Angeles, la teatrul Nokia, duminică seară, a fost marcată de trimiteri politice dese şi profunde.

Pe de altă parte, ceremonia a fost marcată şi de nostalgie, fiind prezentate clipuri aniversare prin care s-a adus un tribut serialele veterane, cum ar fi "Rowan & Martin's Laugh-In" sau "Seinfeld."

Serialul TV "Mad Men", produs de AMC, care se desfăşoară în New York şi are ca subiect industria publicităţii din perioada anilor '60, a devenit primul serial de televiziune, produs de o altă reţea decât HBO, care să câştige premiul pentru cel mai bun serial - dramă.

Totodată, telespectatorii au votat parodia după industria televiziunii "30 Rock" drept cel mai bun serial de comedie, pentru cel de-al doilea an consecutiv.

Totodată, actorii serialului, Tina Fey şi Alec Baldwin, au primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie şi, respectiv, premiul pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie.

Tina Fey, creatoarea şi producătoarea serialului, a câştigat şi premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial de comedie.

Astfel, "30 Rock" a obţinut, în total şapte premii, situându-se pe poziţia a doua după "John Adams".

În ceea ce priveşte dramele TV, Glenn Close a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă într-o dramă, pentru rolul avocatului din serialul "Damages", al reţelei FX.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un serial - dramă a fost adjudecat de Bryan Cranston, pentru serialul "Breaking Bad", produs de AMC.

Tot în cadrul secţiunii de seriale TV dramtice, Zeljko Ivanek a obţinut premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru "Damages", al reţelei FX, în timp ce Dianne Wiest  şi-a adjudecat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din serialul "In Treatment", al HBO.

În cadrul celei de-a 60-a ediţii a premiilor Emmy, organizatorii au decis să recompenseze şi progamele reality show, oferind premiul pentru cel mai bun prezentator al unui reality show, premiu obţinut de Jeff Probst pentru "Survivor", produs de reţeaua CBS.

Reality show-ul "American Idol", cea mai urmărită emisiunea din SUA, a pierdut în favoarea "The Amazing Race", în competiţia celor mai bune serii de tip reality.

Emisiunea "The Daily Show with Jon Stewart", produsă de Comedy Central, a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bun serial variety, pentru cel de-al şaselea an consecutiv.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie a fost obţinut de Jeremy Piven, pentru cel de-a treilea an consecutiv, acesta fiind recompensat pentru rolul din serialul "Entourage", produs de HBO.

Pe de altă parte, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie a fost adjudecat de Jean Smart, pentru rolul din serialul "Samantha Who?", produs de ABC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici