John Travolta apără cultul scientologic de acuzaţiile aduse acestuia într-un nou documentar

Actorul american John Travolta a luat apărarea cultului scientologic în faţa acuzaţiilor aduse acestuia într-un nou film documentar, intitulat "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief", informează hollywoodreporter.com.

369 afișări
Imaginea articolului John Travolta apără cultul scientologic de acuzaţiile aduse acestuia într-un nou documentar

John Travolta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul american spune, de asemenea, că nu a vizionat acel documentar şi nici nu intenţionează să îl vizioneze. Actorul, care este membru în acest cult religios de 40 de ani, a dezvăluit faptul că nu a cunoscut niciunul dintre aspectele negative prezentate în acel documentar, regizat de Alex Gibney.

"Nu am trăit niciuna dintre experienţele negative prezentate acolo, aşadar, de ce aş spune ceva care nu ar fi adevărat din punctul meu de vedere?", a declarat John Travolta într-un interviu acordat publicaţiei The Tampa Bay Times. "Nu ar avea niciun sens şi îmi imaginez că nici pentru Tom (Cruise)", a adăugat el.

De asemenea, starul hollywoodian spune că biserica scientologică l-a ajutat foarte mult în viaţa personală, inclusiv în momentele tragice prin care a trecut, precum acela marcat de moartea fiului său Jett în anul 2009.

"Am trecut prin furtuni care păreau insurmontabile", a declarat actorul.

"Scientologia a fost atât de frumoasă pentru mine, încât nici nu-mi pot imagina că aş putea să o atac vreodată", a adăugat John Travolta.

Autorii documentarului spun că liderii cultului scientologic l-au şantajat pe actorul în vârstă de 61 de ani pentru ca acesta să devină unul dintre cei mai vizibili susţinători ai religiei respective.

Documentarul "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief", ce are la bază volumul omonim scris de Lawrence Wright, a avut premiera pe postul HBO pe 16 martie. Filmul aduce o serie de acuzaţii la adresa cultului scientologic şi afirmă că L. Ron Hubbard a creat scientologia ca metodă de impulsionare a vânzărilor pentru cărţile sale şi că organizaţia religioasă îşi plăteşte membrii cu sume cuprinse între 6 şi 40 de cenţi pe oră pentru muncile prestate în interiorul cultului. Reprezentanţii acestui cult religios au negativ însă afirmaţiile făcute la adresa lor în documentarul citat.

John Travolta, în vârstă de 61 de ani, este actor, dansator şi cântăreţ şi este cunoscut pentru rolurile sale din filme precum "Febra de sâmbătă seara" şi "Pulp Fiction", pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar. De asemenea, a câştigat un premiu Globul de Aur pentru rolul din filmul "Un mafiot la Hollywood". Este căsătorit din 1991 cu actriţa Kelly Preston, în vârstă de 52 de ani.

Cultul scientologic, din care face parte şi actorul Tom Cruise, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Acesta a fost fondat în Statele Unite ale Americii, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre. Scientologia a obţinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială. Cultul are milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente, iar adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici