Johnny Depp, cel mai iubit star de cinema în America. Ce actori se mai află în top

Actorul Johnny Depp s-a situat, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc în topul celor mai iubite staruri de cinema, potrivit rezultatelor unui sondaj care se realizează anual în Statele Unite ale Americii.

424 afișări
Imaginea articolului Johnny Depp, cel mai iubit star de cinema în America. Ce actori se mai află în top

Johnny Depp (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Starul american în vârstă de 48 de ani s-a situat, ca şi în 2011, pe primul loc în Harris Poll, un top realizat anual în Statele Unite începând cu 1994, informează ibtimes.com.

Actorii Denzel Washington şi Clint Eastwood s-au clasat la egalitate pe locul al doilea.

Tom Hanks ocupă locul al patrulea, iar poziţia a cincea este ocupată de John Wayne.

Ediţia din acest an a Harris Poll a evidenţiat câteva diferenţe curioase între preferinţele respondenţilor, în funcţie de sex, rasă şi simpatii politice. Bărbaţii l-au votat pe Clint Eastwood drept favoritul lor, iar femeile l-au ales pe Johnny Depp. Johnny Depp a obţinut cele mai multe voturi din partea respondenţilor cu vârstele cuprinse în intervalul 18-65 de ani, însă persoanele în vârstă de peste 66 de ani l-au preferat pe George Clooney.

Depp, starul francizei "Piraţii din Caraibe", i-a avut de partea sa pe americanii din est, centru şi vest, iar Clint Eastwood, în mod deloc surprinzător, a fost preferatul americanilor din sud.

Johnny Depp şi Denzel Washington şi-au împărţit voturile şi pe criterii politice. Depp a fost favoritul republicanilor şi independenţilor, însă democraţii l-au preferat pe Denzel Washington. Conservatorii au recunoscut că Depp este actorul lor favorit, în timp ce moderaţii au votat pentru Washington.

Johnny Depp a devenit cunoscut graţie rolului din serialul de televiziune "21 Jump Street" din anii 1980. Actorul american a jucat de atunci în multe filme, inclusiv în foarte popularele "Edward Mâini-de-foarfece/ Edward Scissorhands", "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow", "Charlie şi Fabrica de Ciocolată/ Charlie and the Chocolate Factory", "Rango", filmele din franciza "Piraţii din Caraibe" şi "Alice în Ţara Minunilor/ Alice in Wonderland".

Potrivit celei mai recente ediţii a Harris Poll, cele mai iubite staruri de cinema în America sunt, în ordine: Johnny Depp, Clint Eastwood, Denzel Washington, Tom Hanks, John Wayne, George Clooney, Sandra Bullock, Harrison Ford, Will Smith şi Adam Sandler.

Pentru realizarea sondajului online, Harris Poll a apelat la un eşantion de 2.237 de adulţi, care au răspuns în perioada 5 - 12 decembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici