Johnny Hallyday a ieşit din coma artificială

Cântăreţul francez Johnny Hallyday a ieşit, luni, din coma artificială în care a fost plasat de către medici, vineri, şi a discutat cu rudele şi prietenii veniţi să îl vadă la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, o decizie privind continuare turneului său mondial urmând să fie anunţată în curând.

76 afișări
Imaginea articolului Johnny Hallyday a ieşit din coma artificială

Johnny Hallyday a ieşit din coma artificială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, Johnny Hallyday, în vârstă de 66 de ani, a fost plasat în comă artificială, vineri, pentru a doua oară în decursul unei săptămâni, pentru ca acesta să nu sufere şi pentru a-i putea administra tratamentul, a indicat purtătorul său de cuvânt.

Johnny Hallyday a mai fost plasat o dată în comă artificială de medicii de la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, unde a fost internat luni, 7 decembrie, pentru o infecţie apărută în urma unei operaţii de hernie de disc la care a fost supus pe 26 noiembrie, la Paris.

Cântăreţul a fost operat din nou în noaptea de miercuri spre joi, din cauza leziunilor apărute după această operaţie chirurgicală de la Paris.

În ultimele zile, apropiaţii starului francez au făcut mai multe declaraţii liniştitoare despre starea de sănătate a lui Johnny Hallyday. Fiul său, David, a declarat că rockerul francez "este în afara pericolului" şi că medicii intenţionau să îl scoată pe tatăl său din coma artificială la începutul acestei săptămâni.

Începând din weekendul trecut, numeroşi membri ai familiei şi apropiaţi ai cântăreţului au venit în număr mare la Los Angeles pentru a fi alături de artist.

Duminică seara, fiica lui Johnny Hallyday, Laura Smet, şi fosta soţie a cântăreţului, actriţa Nathalie Baye, au ajuns şi ele la Los Angeles.

Marţi li s-a alăturat Jean-Claude Camus, producătorul muzical al cântăreţului, unul dintre cei mai buni prieteni ai acestuia, care superviza din biroul lui din Paris toate comunicatele de presă emise despre spitalizarea lui Johnny Hallyday.

"Să nu vedeţi în plecarea mea la Los Angeles un semn rău", a declarat Jean-Claude Camus pentru cotidianul Le Parisien. "Mi-e dor de el şi vreau să fiu alături de el", a mărturisit el.

Referindu-se la continuarea turneului mondial de adio început de Johnny Hallyday, "Tour 66", Jean-Claude Camus s-a declarat "total îngrijorat, după o astfel de comă". Producătorul a declarat că se va pronunţa asupra acestei chestiuni, miercuri, după ce se va consulta cu medicii din Los Angeles.

Şeful secţiei de chirurgie ortopedică şi traumatologică din spitalul parizian Pitié-Salpêtrière, Yves Catonné, însoţit de un medic din partea unei societăţi de asigurări, l-au examinat, luni, pe starul francez.

"Scopul acestei vizite este de a ne da seama de gravitatea situaţiei, de a discuta cu americanii despre continuarea tratamentului, despre cum vom putea face repatrierea, şi peste cât timp va putea el să susţină un nou concert", a declarat Yves Catonné.

Reluarea turneului cântăreţului francez, întrerupt la sfârşitul lunii noiembrie, era prevăzută pentru 8 ianuarie, la Amiens, un oraş din nordul Franţei. Alte 24 de concerte sunt programate până la concertul final, programat pe 13 februarie, la Paris.

La rândul său, medicul Stéphane Delajoux, care l-a operat pe Johnny Hallyday de o hernie de disc, pe 26 noiembrie, şi care a fost ţinta unor grave acuzaţii formulate de prietenii starului, a decis să se apere.

Potrivit publicaţiei Le Quotidien du Médicin, care a obţinut un interviu telefonic cu neurochirurgul francez, "nicio eroare, nicio anomalie nu a fost observată în niciun moment, nici în timpul operaţiei, nici procedura operatorie".

Plecarea cântăreţului la Los Angeles, la doar câteva zile după această intervenţie chirurgicală, "nu prezenta nicio contraindicaţie medicală", a declarat acelaşi medic. Medicul Delajoux a cerut de altfel el însuşi o internare de urgenţă a cântăreţului Johnny Hallyday la un spital din Los Angeles, după ce a fost informat despre simptomele acestuia.

Zvonurile despre starea de sănătate precară a "idolului tinerilor" din anii '60 au abundat în presa franceză, în această vară. La sfârşitul lunii iulie, Johnny Hallyday a fost spitalizat timp de nouă zile, oficial pentru o serie de teste medicale cerute de asiguratorii turneului cântăreţului, în urma unei căderi suferite de acesta pe iahtul său. Două luni mai târziu, spre surpriza generală, Johnny Hallyday a mărturisit că a fost operat de "un mic cancer de colon", apoi a fost tratat de "o uşoară infecţie, două zile mai târziu".

La sfârşitul lunii septembrie, cântăreţul şi-a reluat, aşa cum era prevăzut, uriaşul său turneu mondial - "Tour 66" -, prezentat ca fiind cel de adio.

De atunci, fiecare problemă de sănătate a muzicianului francez este intens comentată în presa francofonă, aşa cum a fost cazul incidentului din 29 septembrie, când Johnny Hallyday şi-a anulat în ultimul moment concertul de la Bruxelles, deoarece a rămas fără voce.

În ultimele săptămâni însă, Johnny Hallyday a condus el însuşi o veritabilă "ofensivă" mediatică, pentru "a tăia din rădăcină orice zvon". El a declarat că nu a făcut nici chimioterapie, nici radioterapie şi că nu prezintă "niciun fel de sechele" în urma acelui "mic cancer", el fiind, în opinia sa, "complet vindecat". Muzicianul francez a dezminţit, totodată, zvonurile legate de un posibil divorţ de soţia sa, Laeticia Hallyday.

"Idolul tinerilor" prevăzuse să îşi petreacă Crăciunul în cabana sa din oraşul elveţian Gstaad şi să îşi reia turneul printr-un concert la Amiens (Franţa), pe 8 ianuarie 2010. Alte 24 de concerte au fost reprogramate, într-un ritm foarte solicitant - aproape un show pe zi -, până la închiderea turneului, pe 13 februarie, la sala Paris-Bercy. Însă producătorul său spune că este puţin probabil ca acest program să fie respectat.

Născut Jean-Philippe Smet, Hallyday este cel mai celebru cântăreţ de rock francez, cu 100 de milioane de albume vândute în cursul carierei sale de aproape 40 de ani. Specialiştii consideră că el este cel care a introdus stilul rock în Franţa.

El are un copil cu cântăreaţa Sylvie Vartan (muzicianul David Hallyday), o fiică cu actriţa Nathalie Baye (actriţa Laura Smet) şi a adoptat, în 2004, două fetiţe vietnameze, cu soţia sa actuală, Laeticia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici