Johnny Hallyday suferă din cauza unei forme grave de bronşită

Motivul pentru care rockerul francez Johnny Hallyday a fost spitalizat la sfârşitul săptămânii trecute, în Antilele Franceze, este agravarea unei bronşite, însă legendarul muzician va fi externat marţi sau miercuri, a anunţat managerul său.

200 afișări
Imaginea articolului Johnny Hallyday suferă din cauza unei forme grave de bronşită

Johnny Hallyday (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muzicianul în vârstă de 69 de ani este "hotărât să plece cât mai repede la Los Angeles, pentru a-şi continua înregistrările" pentru noul său album, a anunţat, marţi, managerul acestuia, Sébastien Farran.

Potrivit acestuia, muzicianul va ieşi marţi sau miercuri din spitalul din Fort-de-France unde a fost transferat luni, de la spitalul Pointe-à-Pitre (Guadelupa), unde a fost internat iniţial, de urgenţă.

"Suferă din cauza agravării unei bronşite", a spus Sébastien Farran. Ca măsură de precauţie, el a fost spitalizat imediat ce a început să aibă probleme respiratorii. Ar "putea ieşi şi acum din spital, dar familia a insistat să se continue efectuarea unor analize şi examene medicale", a mai spus Farran.

Sănătatea rockerului a devenit un subiect mediatic sensibil de la spitalizarea sa, în 2009, în SUA.

În decembrie 2009, Johnny Hallyday a fost internat de urgenţă la Los Angeles, din cauza complicaţiilor apărute după o operaţie de hernie de disc. După ce a intrat în comă, artistul a scăpat cu viaţă, însă şi-a anulat finalul turneului său - Tour 66 - prezentat atunci ca unul de adio.

După o perioadă de recuperare şi una de depresie, Johnny Hallyday a început, în luna mai a acestui an, un turneu-maraton de promovare a albumului său "Jamais Seul".

Pe 3 august, el a întrerupt acest turneu, pentru o vacanţă de vară, timp în care a lucrat şi la noul său album, a cărui lansare este prevăzută pentru luna noiembrie.

Turneul artistului va fi reluat pe 11 octombrie, la Epernay (estul Franţei), în această serie de concerte fiind incluse 22 de show-uri.

Născut Jean-Philippe Smet, Hallyday este cel mai cunoscut cântăreţ de rock francez, cu peste 100 de milioane de albume vândute în cursul carierei sale de aproape 40 de ani. Specialiştii consideră că el este cel care a introdus stilul rock în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici