Jojo: Personajul meu din "Ultimul corupt" ar putea ajunge prima femeie preşedinte în filmul românesc

Actriţa Cătălina Grama (Jojo) a declarat că Monica, personajul pe care îl interpretează în cel mai recent film regizat de Sergiu Nicolaescu, "Ultimul corupt din România", ar putea deveni, într-o eventuală continuare a lungmetrajului, "prima femeie preşedinte în cinematografia română".

376 afișări
Imaginea articolului Jojo: Personajul meu din "Ultimul corupt" ar putea ajunge prima femeie preşedinte în filmul românesc

Jojo: Personajul meu din "Ultimul corupt" ar putea ajunge prima femeie preşedinte în filmul românesc (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Actriţa a vorbit cu jurnaliştii vineri, după vizionarea de presă a filmului "Ultimul corupt din România", care intră în cinematografele româneşti în aceeaşi zi. La eveniment au mai participat, printre alţii, regizorul Sergiu Nicolaescu, scenaristul Adrian Lustig, actorii Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru.

Jojo a spus că îi place foarte mult să vadă filmul alături de familia ei. "Îmi place să văd filmul alături de familia mea şi să fiu surprinsă alături de ei", a spus Cătălina Grama.

Despre personajul ei, Monica, actriţa declară: "Acum a luat o altă amploare. E aceeaşi Monică, dar, zic eu, mult mai puternică, pentru că a căpătat mai mult curaj, datorită lucrurilor care se întâmplă în viaţa ei". "Filmul este foarte amuzant. Eu am râs încă de când am citit prima dată scenariul. A doua oară, l-am citit împreună cu soţul meu. Am zis «Trebuie neapărat să ţi-l citesc». I l-am citit în maşină. Mergeam spre munte şi am interpretat toate persoajele, pe rând, şi a fost foarte drăguţ", a povestit Jojo.

"Personajul meu îl ador. Îmi pare foarte bine că lui Adrian Lustig i-a venit ideea pentru o parte a doua. Sergiu Nicolaescu a fost foarte încântat de idee şi au colaborat pentru acest film. Eu cred că aceste personaje meritau o confirmare şi au nişte vieţi atât de intrigante şi spectaculoase încât sunt convinsă că ar merita şi o parte a treia", adaugă aceasta, care consideră că personajul său ar putea ajunge oriunde într-o a treia parte a filmului. "Nu ştiu, eu şi Adrian (Lustig, n.r.) credem că ar fi foarte amuzant până la urmă să avem şi partea a treia a acestei poveşti. Nu ştiu ce ar putea să facă personajul meu mai departe. Mai departe de ministru nu ştiu ce ar putea să facă, să candideze la preşedinţie. Să fie prima femeie preşedinte în cinematografia română", s-a amuzat actriţa.

Jojo a descris cea de-a doua colaborare cu Sergiu Nicolaescu drept excepţională. "A fost mai bine a doua oară, pentru că deja m-am împrietenit. Prima oară eram mai timorată Este, totuşi, unul dintre cei mai mari regizori ai noştri, eu îl consider cel mai mare. Prima oară eram atât de emoţionată încât aproape că de-abia puteam să mă uit în ochii domnului Sergiu Nicolaescu Acum lucrurile stau altfel, ne cunoaştem mult mai bine, a fost un alt fel de atmosferă la filmări. Am multe de învăţat de la dumnealui de fiecare dată, este un profesionist desăvâşit. Îmi doresc să avem mai multe proiecte împreună, ca să învăţ mai multe mici lucruri care se întâmplă în spatele camerei de luat vederi. Ceea ce îmi place la domnul Sergiu Nicolaescu este că, pe lângă faptul că este un artist absolut încântător, este şi un om fascinant. Eu ţin foarte mult la Sergiu Nicolaescu", a spus ea.

Cea mai recentă producţie marca Sergiu Nicolaescu, "Ultimul corupt din România", care marchează continuarea marelui succes de casă "Poker", va avea premiera de gală vineri, de la 19.30, la CinemaPRO din Bucureşti, pe covorul roşu urmând să păşească regizorul şi echipa filmului, dar şi invitaţi surpriză.

Cătălina Grama (Jojo), Valentin Teodosiu, Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Ion Ritiu, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru sunt doar câteva dintre marile nume ale scenei româneşti care vor fi prezente vineri seară la premiera filmului "Ultimul corupt din România", atât în lumina reflectoarelor, cât şi pe marele ecran.

Lor li se alătură Nicoleta Luciu, care va fi prezentă la eveniment alături de sora sa, Iuliana, Adela Popescu, Radu Vâlcan şi Dana Rogoz, precum şi alţi invitaţi surpriză.

De asemenea, vor fi prezenţi realizatorii lungmetrajului, scenaristul Adrian Lustig, directorul de imagine Viorel Sergovici, Mihai Orasanu (sunet), Nita Chivulescu (montaj) şi Radu Corciova (scenografie).

În contextul în care "Poker" a fost vizionat de aproximativ 25.000 de spectatori şi a devenit una dintre cele mai de succes premiere româneşti ale anului 2010, încurajat, dar şi alimentat de subiecte tot mai savuroase pe aceeaşi temă, Sergiu Nicolaescu a considerat firească o continuare, pe care a intitulat-o "Ultimul corupt din România".

Cu un scenariu semnat de Adrian Lustig, "«Ultimul corupt din România» este un film de actualitate, al societăţii de astăzi, un film comic, dar în acelaşi timp şi critic", aşa cum îl descrie regizorul Sergiu Nicolaescu.

De această dată, astfel, mafiotul Titel Pangică (Horaţiu Mălăele) a devenit doctor în ştiinţe şi a donat bani pentru un muzeu memorial închinat vieţii şi operei sale. El a evoluat de la vânzător de rame în Obor la senator. Custodele muzeului este bunul său prieten Claudiu Viţelaru (Valentin Teodosiu), căruia i-a furat locul de senator. Partenerul lor de poker, chirurgul plastician Horia Vrabete (Vladimir Găitan), continuă să ajute nevestele disperate să ia viaţa în piept cu ajutorul silicoanele. Iubita lor "prin rotaţie", Monica Lăcustă, interpretată de Cătălina Grama (Jojo), a ajuns să aibă şi ea o funcţie în guvern. Apare, în sfârşit, şi Marcel (Ion Riţiu), pe care l-au aşteptat mai rău ca pe Godot în "Poker". Marcel - general din serviciile secrete - trebuie să rezolve eterna şi fascinanta cerinţă a Bruxellesului: să aresteze un corupt. Şi cine e mai la îndemână pentru asta decât unul dintre prietenii de-o viaţă? Care dintre ei?

Filmul "Ultimul corupt din România" poate fi vizionat de vineri în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex - Băneasa, Odeon Cineplex Cluj, Glendale Studio (Bucureşti), Cityplex (Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Tulcea), Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Galeria Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Timişoara, Piteşti, Târgu Mureş), Cinema Premiera (Ploieşti), Grand Mall Cinema (Satu Mare), Cinema Cortina (Oradea), Patria (Craiova), Centrul Cultural Eugen Ionescu (Slatina), Cinema "Florin Piersic" (Cluj), Victoria (Iaşi) şi Cinema Premiera (Ploieşti).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici