Juanes încinge spiritele pe Twitter după o glumă despre Hugo Chavez

Cântăreţul columbian Juanes, organizatorul unui concert pentru pace la frontiera dintre Columbia şi Venezuela în 2008, a relansat tensiunile dintre cele două state, printr-o glumă despre Hugo Chavez publicată pe Twitter, considerată o insultă de partizanii lui Chavez.

20 afișări
Imaginea articolului Juanes încinge spiritele pe Twitter după o glumă despre Hugo Chavez

Juanes încinge spiritele pe Twitter după o glumă despre Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În weekendul trecut, interpretul hitului "La Camisa Negra" a publicat un mesaj pe Twitter în care spunea: "Mi s-a dat codul pentru a putea trimite mesaje pe telefonul blackberry al lui Chavez. Îl mai vrea cineva? Acesta este: H1J0D3PU7A" ("Hijo de puta" în limbaj alfanumeric, echivalentul expresiei "pui de târfă").

Reacţiile au apărut imediat.

"O persoană care crede în pace şi în iubire nu poate să trateze un preşedinte cu apelativul «pui de târfă»", a declarat cântăreţul venezuelean Roque Valero, în timp ce alţii au considerat că este stupid ca cineva să se simtă ofensat de "o glumă veche, cunoscută de toată lumea în Venezuela".

Juanes, care locuieşte în Statele Unite, a vrut mai întâi să calmeze puţin spiritele, declarând că a fost vorba doar de "o glumă, ca multe altele pe aceeaşi temă", după care a ridicat puţin tonul, în faţa avanlanşei de mesaje care continuau să sosească. "Postez ce vreau pe contul meu de Twitter. Doar nu credeţi că veţi putea să mă cenzuraţi? Acesta este un spaţiu al libertăţii", a scris cântăreţul columbian.

Cu câteva zile mai devreme, preşedintele Hugo Chavez şi-a îndemnat partizanii să folosească "toate spaţiile disponibile de pe internet" pentru apărarea revoluţiei socialiste.

Juanes a făcut în cele din urmă pasul înapoi, printr-un mesaj în care distingea între poporul venezuelean şi preşedintele acestuia, pentru a nu "învenina" şi mai mult relaţiile şi aşa tensionate dintre Columbia şi Venezuela.

Preşedintele Chavez a îngheţat relaţiile oficiale cu Bogota în iulie 2009, după semnarea unui acord ce permite armatei americane să utilizeze şapte baze militare din Columbia, considerând că acest acord reprezintă o ameninţare regională.

Pe de altă parte, şeful statului venezuelean s-a exprimat în termeni extrem de elogioşi, în septembrie, în legătură cu concertul pentru pace organizat de Juanes în Cuba, principalul aliat al Venezuelei.

Răspunzând "glumei" făcute de Juanes, un internaut a lansat la rândul său o altă glumă pe Twitter: "Dacă acela era codul lui Chavez, atunci cel al (preşedintelui columbian Alvaro) Uribe este N4RC07R4F1C4N7E" ("Narcotraficante" însemnând "traficant de droguri").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici