Juanes îşi întrerupe cariera muzicală pe o perioadă nedeterminată

Cântăreţul columbian Juanes, interpretul pieselor "La camisa negra" şi "A Dios le pido", a anunţat, marţi, pe Twitter, că a decis să facă o pauză în carieră, pe o durată nedeterminată, deoarece doreşte să se consacre vieţii de familie.

222 afișări
Imaginea articolului Juanes îşi întrerupe cariera muzicală pe o perioadă nedeterminată

Juanes îşi întrerupe cariera muzicală pe o perioadă nedeterminată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totodată, artistul columbian a dezminţit informaţia potrivit căreia ar fi pregătit să se lanseze într-o carieră politică.

Celebrul cântăreţ latino a anunţat, de asemenea, că a întrerupt relaţiile profesionale cu managerul lui, columbianul Fernand Martinez, care era şi managerul cântăreţilor Julio Iglesias şi Enrique Iglesias.

"Nu mă retrag din muzică, nu voi face asta niciodată. Pur şi simplu, am decis să fac o mică pauză pentru a mă consacra familiei şi persoanei mele", a anunţat cântăreţul, care are trei copii.

"Este adevărat că relaţia mea profesională cu Fernan s-a încheiat, este fals că mă voi lansa în politică - asta e o adevărată glumă", a adăugat Juanes.

Juanes a înfiinţat în Columbia fundaţia Mon Sang pentru a le ajuta pe victimele minelor antipersonal şi a susţinut mai multe iniţiative privind politica de dezarmare în oraşul lui natal, Medellin, unul dintre oraşele sud-americane cu cea mai mare rată a criminalităţii.

Juanes a organizat mai multe concerte pentru pace, în Venezuela şi Columbia, în 2008, şi în Cuba, în 2009.

"Noi îl susţinem şi, în calitate de reprezentanţi ai casei sale de discuri, îi dorim tot binele din lume în noile lui proiecte", a declarat Pedro Casadiego, directorul departamentului de promovare din cadrul Universal Music, care a aflat de decizia cântăreţului de pe Twitter, dar pe care o consideră însă ca fiind "oficială".

Juanes, care a concertat şi în România, în septembrie 2008, şi-a început cariera artistică la vârsta de 15 ani, când a înfiinţat formaţia rock Ekhimosis, trupă ce a rămas unită timp de 12 ani, lansând cinci albume. Cântăreţ, chitarist, producător, compozitor şi autor al versurilor tuturor cântecelor sale, el şi-a creat platforma artistică bazându-se pe ceea ce este mai important: muzica.

Pentru primul album, intitulat "Fijate Bien", a lucrat cu producătorii Argentinos Gustavo Santaolalla şi Anibal Kerpe. Deşi discul nu a stârnit numai reacţii pozitive, i-a deschis drumul lui Juanes. Cel de-al doilea LP solo al artistului , "Un Dia Normal", s-a bucurat de un succes deosebit în toată America Latină, ajungând discul latino cel mai vândut pe plan internaţional. Super-hitul "A Dios Le Pido" de pe acest album a făcut furori în toată lumea. Al treilea său album, "Mi Sangre", a ieşit pe piaţă în 2004 şi cuprinde hituri precum "La Camisa Negra", "Nada Valgo Sin Tu Amor", "Volverte A Ver" sau "Para Tu Amor". Albumul a rămas timp de 12 săptămâni pe primul loc în topul Bilboard, cu piesele "Nada valgo sin tu amor" şi "Volverte a ver".

Cel de-al patrulea album Juanes, "La Vida Es Un Ratico", a apărut în octombrie 2007. Pentru acest album a primit cinci premii Latin Grammy şi patru premii MTV Latin America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici