Juanes, marele câştigător la Latin Grammy Awards

Cântăreţul columbian Juanes a dominat gala Latin Grammy Awards, care a avut loc joi seară, în oraşul Houston (SUA), câştigând cinci premii pentru albumul său "La Vida Es un Ratico".

48 afișări
Imaginea articolului Juanes, marele câştigător la Latin Grammy Awards

Juanes, marele câştigător la Latin Grammy Awards (Imagine: Mediafax Foto)

Oraşul Houston, în care trăieşte o importantă comunitate hispanică, a fost gazda galei premiilor Latin Grammy, la care au participat artişti din toată America Latină şi Spania şi care a celebrat diverse genuri muzicale, precum samba, rock alternativ şi muzica tropicală.

Starul care a atras toate privirile a fost cântăreţul columbian Juanes, care a câştigat din partea juriului cinci premii Latin Grammy, ajungând la un total de 17 astfel de distincţii, un adevărat record în materie.

Cel mai recent album al său, "La Vida Es un Ratico", a câştigat premiile pentru cel mai bun album, cel mai bine vândut album şi cel mai bun cântec.

"Sunt mulţumit de viaţa mea, de muzica mea, de Dumnezeu şi de această academie", a declarat Juanes, denumit de cotidianul Houston Chronicle "O replică din America Latină a lui Bono", solistul activist al trupei irlandeze U2, datorită implicării cântăreţului columbian în cauzele umanitare, precum ajutorarea victimelor minelor de război.

Cantautoarea Kany Garcia din Puerto Rico, în vârstă de 25 de ani, a câştigat premiul pentru cel mai bun artist debutant şi cea mai bună solistă pop, pentru albumul ei de debut, "Cualquier Dia" (2007).

Cântăreaţa Gloria Estefan a fost desemnată Artistul Latin Grammy al anului 2008, fiind prima femeie care câştigă acest premiu. Estefan a fost prima cântăreaţă latino care a intrat în topurile muzicale americane în anii '80, alături de trupa Miami Sound Machine.

Trupa rock mexicană Cafe Tacvba, comparată cu celebra trupă Radiohead, a avut şase nominalizări, mai multe decât Juanes, dar a câştigat doar două premii, printre care cel pentru cel mai bun cântec rock, pentru "Esta Vez", extras de pe albumul "Sino".

John Legend şi Juanes au interpretat împreună "If You Are Out There", un cântec care a apărut şi în campania noului preşedinte american Barack Obama, susţinut masiv de artiştii din America Latină.

"Duetul a fost divin", a declarat Legend, care a recunoscut că nu mai cântase niciodată în spaniolă şi că Juanes l-a ajutat înainte de această gală cu câteva sfaturi legate de pronunţia anumitor cuvinte. Juanes a declarat că ar fi votat pentru Obama, dacă ar fi fost cetăţean american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici