Juanes vrea legalizarea consumului de droguri

Cântăreţul Juanes s-a declarat, joi, în favoarea depenalizării consumului de droguri, aceasta fiind, în opinia sa, singura soluţie pentru încheierea conflictelor din ţara sa natală, Columbia.

16 afișări
Imaginea articolului Juanes vrea legalizarea consumului de droguri

Juanes vrea legalizarea consumului de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am trei copii şi trebuie să mă gândesc la viitor. Este exact ce s-a întâmplat cu whiskey-ul şi cu ţigările. I s-a spus celui care fumează «te sinucizi!», dar decizia de a renunţa la fumat este una personală", a declarat cântăreţul cu ocazia unei conferinţe susţinute în oraşul Cartagena, din Columbia.

Juanes, care a creat fundaţia "Mi sangre" pentru ajutorarea victimelor minelor antipersonal, a făcut această declaraţie cu ocazia celei de-a doua Conferinţe de revizuire a Tratatului de la Ottawa împotriva minelor antipersonal, ale cărei lucrări au loc până vineri în Cartagena.

"Există un raport direct între droguri, mine, conflicte. Columbia şi Afganistanul dovedesc acest lucru, fiind cei mai mari producători de opium şi de coca", materiile prime din care se fabrică heroina şi cocaina.

Această depenalizare, însă, a ţinut să precizeze cântăreţul columbian, nu poate fi făcută într-o manieră iresponsabilă.

Ea trebuie pusă la punct în cadrul unei "politici de sănătate publică" care va ţine cont de faptul că războiul, sângele şi moartea vor continua să facă parte din realitatea cotidiană, a declarat Juanes, care a făcut un apel la comunitatea internaţională, cerându-i "să îşi reevalueze politica în materie de droguri".

Juanes a fost, la jumătatea lunii septembrie, invitatul principal al unui concert pentru pace controversat, susţinut la Havana, care a avut scopul de a crea un "pod" între Statele Unite ale Americii şi Cuba.

Juanes a mai susţinut un astfel de concert în martie 2008, la graniţa Venezuelei cu Columbia, într-un moment tensionat, după ce un comando columbian a ucis un comandant al rebelilor în timpul unui raid în Ecuador.

Juanes, care a concertat şi în România, în septembrie 2008, şi-a început cariera artistică la vârsta de 15 ani, când a înfiinţat formaţia rock Ekhimosis, trupă ce a rămas unită timp de 12 ani, lansând cinci albume. Cântăreţ, chitarist, producător, compozitor şi autor al versurilor tuturor cântecelor sale, el şi-a creat platforma artistică bazându-se pe ceea ce este mai important: muzica.

Pentru primul album, intitulat "Fijate Bien", a lucrat cu producătorii Argentinos Gustavo Santaolalla şi Anibal Kerpe. Deşi discul nu a stârnit numai reacţii pozitive, i-a deschis drumul lui Juanes. Cel de-al doilea LP solo al artistului , "Un Dia Normal", s-a bucurat de un succes deosebit în toată America Latină, ajungând discul latino cel mai vândut pe plan internaţional. Super-hitul "A Dios Le Pido" de pe acest album a făcut furori în toată lumea. Al treilea său album, "Mi Sangre", a ieşit pe piaţă în 2004 şi cuprinde hituri precum "La Camisa Negra", "Nada Valgo Sin Tu Amor", "Volverte A Ver" sau "Para Tu Amor". Albumul a rămas timp de 12 săptămâni pe primul loc în topul Bilboard, cu piesele "Nada valgo sin tu amor" şi "Volverte a ver".

Cel de-al patrulea album Juanes, "La Vida Es Un Ratico", a apărut în octombrie 2007. Pentru acest album a primit cinci premii Latin Grammy şi patru premii MTV Latin America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici