Jude Law şi John Prescott, despăgubiţi de News Corp. după scandalul interceptărilor telefonice

Actorul Jude Law şi fostul vicepremier laburist John Prescott se numără printre cele 19 victime ale interceptărilor telefonice realizate de tabloidul News of the World care au fost despăgubite recent de grupul controlat de magnatul Rupert Murdoch, au anunţat joi avocaţii acestora.

213 afișări
Imaginea articolului Jude Law şi John Prescott, despăgubiţi de News Corp. după scandalul interceptărilor telefonice

Jude Law (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Filiala britanică a grupului News Corp., care publica tabloidul News of the World, închis în iulie 2011, a despăgubit deja 36 de victime dintre persoanele care au depus plângere, au declarat avocaţii, în faţa Înaltei Curţi de Justiţie din Londra.

Aproximativ 800 de persoane au fost victime ale interceptărilor telefonice practicate de tabloidul News of the World dinn anii 1980, potrivit poliţiei britanice.

Fosta soţie a actorului Jude Law, Sadie Frost, fotbalistul echipei Chelsea Ashley Cole şi cântăreaţa australiană Danni Minogue fac parte dintre celebrităţile care au fost despăgubite.

Jude Law a primit despăgubiri de 130.000 de lire sterline (156.000 de euro), Sadie Frost a primit 50.000 lire sterline (60.000 de euro), deputatul laburist Chris Bryant a primit 30.000 de lire sterline (36.000 de euro). Suma plătită fotbalistului Ashley Cole nu a fost făcută publică.

Potrivit avocaţilor, cele mai multe dintre persoanele care au depus plângere civilă au ajuns apoi la un acord cu filiala britanică a grupului News Corp. Altele se află încă în discuţii, iar o procedură judiciară va fi iniţiată în luna februarie.

Un fond de indemnizare a fost înfiinţat de grupul News Corp. cu scopul de a evita demararea unor procese civile costisitoare, care ar putea afecta şi mai mult imaginea imperiului media deţinut de Rupert Murdoch.

În paralel cu această procedură judiciară, o anchetă a poliţiei britanice se află deja în desfăşurare, vizând interceptările telefonice ilegale, iar o comisie de anchetă, prezidată de judecătorul Brian Leveson, îşi continuă audierile, care vizează practicile din mass-media, cu scopul de a formula la finalul acestora un set de propuneri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici