Jude Law şi Michael Gambon vor fi recompensaţi cu premii speciale la British Independent Film Awards 2012

Actorii Jude Law şi Michael Gambon vor fi recompensaţi cu două premii speciale la ediţia din 2012 a galei British Independent Film Awards (BIFA), ce va avea loc pe 9 decembrie la Londra.

146 afișări
Imaginea articolului Jude Law şi Michael Gambon vor fi recompensaţi cu premii speciale la British Independent Film Awards 2012

Jude Law (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Jude Law va primi Variety Award, un premiu acordat personalităţilor care promovează cinematografia britanică pe plan internaţional, informează bbc.co.uk.

Printre actorii recompensaţi cu acest premiu la ediţiile precedente se numără Michael Caine, Helen Mirren şi Kenneth Branagh - laureatul din 2011.

Jude Law a fost de două ori nominalizat la Oscar şi a câştigat premiul BAFTA pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie prestaţiei sale din filmul "Talentatul domn Ripley" în 1999. Actorul britanic filmează la Londra în această perioadă pentru producţia "Dom Hemingway".

Michael Gambon, a cărui carieră se întinde pe parcursul a şase decenii, va fi recompensat cu Richard Harris Award, un trofeu decernat pentru contribuţia extraordinară adusă cinematografiei britanice.

Michael Gambon a jucat în franciza "Harry Potter" în 2004, preluând rolul profesorului Albus Dumbledore, după decesul actorului Richard Harris, în 2002.

Printre numeroasele lui roluri pe scenă şi pe micul ecran se numără cel din producţia "The Singing Detective", care i-a adus în 1987 primul din cele patru premii BAFTA pe care le-a câştigat.

El a interpretat şi rolul Jules Maigret în serialul "Maigret" produs în anii 1990 de postul ITV.

Richard Harris Award a fost instituit în urmă cu 10 ani în onoarea actorului irlandez, celebru pentru rolul regelui Arthur din filmul "Camelot" (1967).

Bob Hoskins, Daniel Day-Lewis şi Helena Bonham Carter se numără printre actorii recompensaţi cu acest trofeu la precedentele ediţii ale galei BIFA.

Cel mai recent rol jucat de Michael Gambon este cel din lungmetrajul "Quartet" regizat de Dustin Hoffman.

În prezent, actorul britanic poate fi văzut jucând în piesa "All That Fall", pusă în scenă la teatrul Arts Theatre din Londra.

Câştigătorii galei BIFA 2012 vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Londra, pe 9 decembrie.

Lungmetrajul "Broken", în care rolurile principale sunt interpretate de Tim Roth şi Cillian Murphy, a primit cele mai multe nominalizări - nouă - şi va concura la opt categorii de premii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici