Judecătorul care va prezida procesul împotriva medicului lui Michael Jackson a fost desemnat

Un tribunal din California l-a desemnat, luni, pe judecătorul care va prezida procesul împotriva lui Conrad Murray, medicul lui Michael Jackson, acuzat de omucidere în urma decesului "regelui muzicii pop".

54 afișări
Imaginea articolului Judecătorul care va prezida procesul împotriva medicului lui Michael Jackson a fost desemnat

Judecătorul care va prezida procesul împotriva medicului lui Michael Jackson a fost desemnat (Mediafax Foto/AFP)

Michael Pastor, judecător la Curtea Superioară din Los Angeles, desemnat judecătorul acestui caz, a stabilit ca o audiere preliminară a medicului Conrad Murray, care pledează nevinovat la acuzaţiile ce i se aduc, să aibă loc pe 14 iunie.

Tot pe 14 iunie, judecătorul Michael Pastor se va pronunţa asupra cererii formulate de procurorul general al statului California prin care s-a solicitat suspendarea licenţei medicului Conrad Murray. Murray, care are reşedinţe în Las Vegas şi în Houston, este medic cardiolog, iar avocaţii săi au argumentat că o suspendare a licenţei în statul California ar putea atrage suspendări similare şi în statele Nevada şi Texas.

Audierea preliminară de pe 14 iunie va stabili dacă există suficiente dovezi împotriva lui Conrad Murray pentru a demara un proces penal.

Numeroşi fani ai lui Michael Jackson au fost prezenţi, luni, în faţa tribunalului din Los Angeles. Câţiva membri ai familiei Jackson au participat la această audiere, printre aceştia aflându-se părinţii starului şi sora sa, Janet.

Conrad Murray a fost pus oficial sub acuzaţie pentru omor involuntar pe 8 februarie. Murray, care se afla lângă Michael Jackson când acesta a murit, a spus că nu a făcut nimic care să-i provoace decesul starului.

Dacă va fi găsit vinovat, Conrad Murray riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la patru ani.

Michael Jackson îl angajase pe medicul Conrad Murray în perioada în care se pregătea pentru o serie de concerte pe care urma să le susţină la Londra, din iulie 2009. Starul american făcea repetiţii intense în fiecare zi şi îl întâlnea pe Conrad Murray în fiecare seară, pentru tratament de recuperare.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

Institutul de Medicină Legală din Los Angeles a stabilit că moartea lui Michael Jackson a fost provocată de o supradoză de propofol, un anestezic puternic, în combinaţie cu alte două sedative, administrate starului pentru a-l ajuta să adoarmă. Propofolul, comercializat în stare lichidă, trebuie administrat doar în spitale şi sub stricta supraveghere a medicilor anestezişti. Pacienţii necesită monitorizare permanentă, deoarece acest medicament produce o încetinire a respiraţiei, o scădere a ritmului cardiac şi coboară tensiunea arterială, această combinaţie de factori fiind, în anumite cazuri, fatală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici