Julian Assange a fost invitat să defileze pe podium de fiul lui Vivienne Westwood

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, refugiat de doi ani la ambasada Ecuadorului din Londra, a fost invitat de Ben Westwood, fiul creatoarei de modă Vivienne Westwood, să defileze pe podium în cadrul prezentării colecţiei sale de modă din septembrie, a anunţat joi designerul britanic.

107 afișări
Imaginea articolului Julian Assange a fost invitat să defileze pe podium de fiul lui Vivienne Westwood

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Designerul Ben Westwood, fost autor de fotografii erotice, intenţionează să îl convingă pe fondatorul site-ului WikiLeaks, care a făcut publice documente secrete din toată lumea, să apară pe podium la prezentarea colecţiei sale de modă, care va avea loc la ambasada Ecuadorului de la Londra, în timpul Săptămânii Modei din capitala britanică.

"Julian este un erou popular (...). Este un bărbat frumos şi sper că va accepta să defileze pe podium", a declarat Ben Westwood într-un comunicat.

Jurnalistul şi editorul australian, în vârstă de 42 de ani, nu a spus deocamdată dacă va accepta sau nu invitaţia.

Potrivit unui purtător de cuvânt al fiului cel mare al lui Vivienne Westwood, prezentarea de modă va fi inspirată de personajul interpretat de Clint Eastwood în filmul western "Cel bun, cel rău, cel urât", de Sergio Leone.

La prezentarea de modă au fost invitaţi, de asemenea, actorul George Clooney şi logodnica sa, avocata specializată în drepturile omului Amal Alamuddin, care l-a apărat pe Julian Assange în timpul procesului său din 2011, intentat pentru agresiune sexuală.

În cele din urmă, Assange a primit azil politic din partea Ecuadorului.

Julian Assange a fondat site-ul Wikileaks în 2006 şi face parte din consiliul consultativ al acestuia. A făcut publice materiale în legătură cu ucideri extrajudiciare din Kenya, descărcarea deşeurilor toxice din Africa, proceduri interne ale închisorii din Golful Guantanamo şi alte documente considerate confidenţiale. În 2010 a început să publice detalii despre implicarea Statelor Unite în războaiele din Afganistan şi Irak. Pe 28 noiembrie 2010, Wikileaks şi patru parteneri media ai săi au început să publice telegrame secrete ale Statelor Unite, fapt catalogat de Casa Albă ca nechibzuit şi periculos.

Din iunie 2012, fondatorul site-ului WikiLeaks se refugiază la ambasada Ecuadorului din Londra pentru a nu fi extrădat în Suedia, unde se confruntă cu acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală, formulate de două femei în 2010.

Julian Assange a negat aceste acuzaţii.

De asemenea, Assange se teme să nu fie extrădat în Statele Unite, unde este acuzat de publicarea pe site-ul WikiLeaks a unui număr de aproximativ 700.000 de documente confidenţiale americane.

Pentru activitatea sa pe site-ul WikiLeaks, Julian Assange a primit trei premii pentru jurnalism: "Freedom of Expression Award" în 2008, "Amnesty International UK Media Award" (la categoria "New Media") în 2009 şi "Sam Adams Award" în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici