Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a primit cadou o pisică pentru a-i ţine companie

Fondatorul Wikileaks, care locuieşte de patru ani în ambasada Ecuadorului la Londra, a primit cadou o pisică pentru a-i ţine companie, informează Time în ediţia online.

395 afișări
Imaginea articolului Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a primit cadou o pisică pentru a-i ţine companie

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a primit cadou o pisică pentru a-i ţine companie (Imagine: Wikipedia)

Pisica a fost oferită cadou lui Assange de către copiii fondatorului Wikileaks şi, conform propriului cont de Twitter, se ocupă de "monitorizarea activităţilor din interiorul ambasadei / counterpurr-veillance".

Julian Assange locuieşte în ambasada Ecuadorului la Londra din 2012, când i-a fost acordat azil politic. Suedia a încercat de mai multe ori să-l extrădeze pentru a fi interogat pe fondul unor acuzaţii de viol, însă fondatorul Wikileaks crede că mai degrabă se doreşte transferul său în Statele Unite din cauza rolului jucat în scurgerea de informaţii condusă de compania sa.

În luna februarie, ONU a decis că atât Suedia cât şi Marea Britanie i-au încălcat drepturile lui Assange, iar avocaţii săi au depus o cerere de recunoaştere a acestui fapt de către autorităţile suedeze.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici