Julianne Moore va juca în cel de-al treilea film al francizei "Jocurile foamei"

Actriţa americană Julianne Moore va juca un rol principal în cel de-al treilea film al francizei "Jocurile foamei", intitulat "The Hunger Games: Mockingjay", care va fi lansat în două părţi, au anunţat vineri reprezentanţii companiei Lionsgate.

313 afișări
Imaginea articolului Julianne Moore va juca în cel de-al treilea film al francizei "Jocurile foamei"

Julianne Moore va juca în cel de-al treilea film al francizei "Jocurile foamei" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa americană, în vârstă de 52 de ani, va interpreta rolul preşedintei Alma Coin, liderul alianţei rebelilor care luptă împotrivia regimului dictatorial din capitala Panem.

Astfel, Julianne Moore se alătură unei distribuţii conduse de actriţa premiată cu Oscar Jennifer Lawrence, interpreta eroinei Katniss Everdeen, o tânără care devine un simbol al speranţei pentru o societate oprimată, după ce a câştigat o competiţie organizată sub forma unui concurs de supravieţuire, transmis la televiziune.

Filmul "The Hunger Games: Mockingjay" va fi lansat în două părţi care vor avea premierele pe marile ecrane în noiembrie 2014 şi în noiembrie 2015.

De-a lungul carierei sale, Julianne Moore a fost nominalizată de patru ori la Oscar - pentru "Boogie Nights/ Jurnalul unei vedete de film porno" (1998), "The End of the Affair/ Sfârşitul aventurii" (2000), "Far from Heaven/ Departe de paradis" (2003) şi "The Hours/ Orele" (2003) -, de şase ori la Globul de Aur, de trei ori la BAFTA şi de nouă ori la premiile Sindicatului actorilor americani. Alături de restul distribuţiei din "Poveşti întretăiate/ Short Cuts" (1993), ea a obţinut un Glob de Aur pentru prestaţia din această peliculă.

Filmul "Jocurile foamei", realizat pe baza primului roman din trilogia scrisă de romanciera Suzanne Collins, a fost lansat anul trecut şi a obţinut încasări de peste 691,2 milioane de dolari pe plan mondial. Cel de-al doilea film din serie, intitulat "Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire" va avea premiera pe marile ecrane din România pe 22 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici