Jurnaliştii care au dezvăluit scandalul "Watergate" vor avea statui de ceară la Washington

Jurnaliştii americani Bob Woodward şi Carl Berstein, care au semnat seria de anchete şi dezvăluiri din afacerea "Watergate", ce l-au costat pe Richard Nixon postul de preşedinte al SUA, vor avea replici de ceară la muzeul Madame Tussaud care îşi va deschide porţile la Washington.

11 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii care au dezvăluit scandalul "Watergate" vor avea statui de ceară la Washington

Jurnaliştii care au dezvăluit scandalul "Watergate" vor avea statui de ceară la Washington

Conform cotidianului spaniol El Mundo, care citează pagina de internet a Editor and Publisher, Madame Tussaud va găzdui, chiar din ziua inaugurării, pe 4 octombrie, statuia lui Bob Woodward, în timp ce figura lui Bernstein va fi expusă începând de anul viitor, după cum a asigurat directoarea muzeului, Janine DiGioacchino.

Responsabila muzeului a semnalat faptul că este vorba de singurii doi jurnalişti din colecţia de figuri de ceară. Decizia de a-i include în colecţie a fost luată în urma unor sondaje de opinie realizate printre locuitorii capitalei americane.

Bob Woodward şi Carl Berstein, jurnalişti, în anii 70, la The Washington Post, au demarat în acea perioadă o minuţioasă anchetă, scoţând la iveală o reţea de spionaj politic, mită şi utilizare ilegală de fonduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici