"Just Kids", volumul de memorii al cântăreţei Patti Smith, adaptat într-un serial TV

"Just Kids", apreciatul volum de memorii al cântăreţei punk Patti Smith, va fi adaptat pentru micul ecran sub forma unui serial de televiziune care va fi produs de televiziunea Showtime, informează contactmusic.com.

89 afișări
Imaginea articolului "Just Kids", volumul de memorii al cântăreţei Patti Smith, adaptat într-un serial TV

"Just Kids", volumul de memorii al cântăreţei Patti Smith, adaptat într-un serial TV (Foto: Amazon)

Producătorii postului de televiziune Showtime au făcut acest anunţ cu ocazia unei conferinţe de presă ce a fost organizată de Television Critics Association, marţi, la Los Angeles. Cântăreaţa Patti Smith va fi coscenarist şi coproducător al acestui serial TV inspirat din volumul ei de memorii, ce descrie relaţia artistei cu renumitul fotograf Robert Mapplethorpe.

În urma acelui anunţ, Patti Smith a făcut la rândul ei o declaraţie de presă despre noul proiect TV: "Un serial la postul Showtime ne va permite să explorăm personajele mult mai în profunzime, ne va permite să dezvoltăm poveşti şi intrigi dincolo de cele relatate în carte şi ne va permite să oferim publicului o prezentare neortodoxă a evenimentelor din carte. Domeniul serialelor de televiziune oferă în prezent o anumită libertate narativă şi o şansă de a extinde temele abordate în carte".

Volumul de memorii "Just Kids" al cântăreţei Patti Smith a fost recompensat în 2010 cu cel mai prestigios premiu literar din Statele Unite - National Book Award - la secţiunea non-ficţiune.

Tot marţi, David Nevins, directorul Showtime, a anunţat că rapperul Common va fi producător executiv al unui episod-pilot pentru un nou serial TV, ce va prezenta procesul de maturizare al unui tânăr afro-american care trăieşte pe străzile din Chicago. De asemenea, starul hollywoodian Jim Carrey va reveni în domeniul televiziunii prin intermediul unui serial dramatic, "I'm Dying Up Here", a cărui acţiune este plasată în industria spectacolelor de comedie din anii '70.

Patti Smith, născută în 1946, în oraşul american Chicago, este cântăreaţă, compozitoare şi poetă. Smith a influenţat apariţia genului punk-rock cu albumul de debut "Horses", lansat în 1975. Numită de unii specialişti "naşa genului punk", Patti Smith a îmbinat stilul de poezie beat performance cu garage rock. În piesele sale, adolescenţii americani din anii '70 - '80 au întâlnit pentru prima oară o serie de aluzii la poezia franceză a secolului al XIX-lea şi, în acelaşi timp, un limbaj "nu prea elegant", prin care Patti sfida era disco.

Volumul de memorii "Just Kids", scris de Patti Smith, a fost recompensat în 2010 cu National Book Award la secţiunea non-ficţiune. Biografia acestei veterane a muzicii rock relatează diverse aspecte din tinereţea ei, petrecută la New York, în anii 1960, dar şi felul în care s-a născut prietenia ei cu fotograful Robert Mapplethorpe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici