Justin Bieber susţine cardurile prepaid în rândul adolescenţilor americani

Justin Bieber s-a implicat recent în lumea serviciilor financiare, susţinând cardurile de debit prepaid, dar întrebarea este dacă va reuşi acolo unde alţii au dat greş, adică să le facă atractive în rândul adolescenţilor americani, relatează MarketWatch.

444 afișări
Imaginea articolului Justin Bieber susţine cardurile prepaid în rândul adolescenţilor americani

Justin Bieber (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Companiile financiare au dat multă atenţie în ultimii ani cardurilor de debit prepaid, prezentându-le drept un instrument al părinţilor de a ţine cheltuielile copiilor sub control şi de a-i învăţa să-şi administreze banii.

În 2010, American Express a introdus programul de carduri prepaid PASS şi s-a asociat cu site-ul iVillage, popular în rândul femeilor, pentru a se promova.

Mai recent, programul prepaid MyPlash susţinut de MasterCard a sponsorizat o echipă de supercros pentru a răspândi mesajul "responsabilitatea financiară este întotdeauna o propunere câştigătoare".

Cardul SpendSmart susţinut de Bieber este emis de compania BillMyParents din San Diego, care mizează pe popularitatea cântăreţului pentru atragerea clienţilor. Bieber a vândut 15 milioane de albume şi are 30 de milioane de susţinători pe Twitter.

Toate aceste programe se bazează pe aceeaşi idee, şi anume că adolescenţii americani cheltuiesc peste 200 de miliarde de dolari anual, potrivit companiei de analiză a pieţei EPM Communications, iar majoritatea părinţilor vor să aibă control asupra cumpărăturilor acestora.

Un card prepaid poate limita cheltuielile copiilor la suma cu care este alimentat acesta. În plus, părinţii pot urmări pe ce sunt cheltuiţi banii.

Instituţiile financiare au la rândul lor interesul să promoveze cardurile prepaid, întrucât legislaţia federală recentă limitează comisioanele aplicate cardurilor tradiţionale, dar nu şi cardurilor prepaid.

Acest tip de carduri nu au atras deocamdată un interes prea mare, unul dintre motive fiind, posibil, faptul că adolescenţii nu vor ca mama şi tata să afle cum îşi cheltuiesc alocaţiile.

Pe de altă parte, părinţii ar putea fi reticenţi la cheltuielile asociate cardurilor prepaid, de la comisioanele lunare de administrare şi până la comisioanele de debitare de la ATM-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici