Justiţia indiană decide că zeii hinduşi nu pot efectua tranzacţii bursiere

Un tribunal indian a decis că divinităţile hinduse nu pot efectua tranzacţii bursiere şi financiare, a anunţat sâmbătă presa indiană, după o cerere depusă în acest sens de o firmă de investiţii.

172 afișări
Imaginea articolului Justiţia indiană decide că zeii hinduşi nu pot efectua tranzacţii bursiere

Ganesh, cunoscut şi ca Lord Ganpati, protectorul comercianţilor, reprezentat cu un cap de elefant, este una dintre divinităţile cele mai populare din panteonul hindus şi venerat la Mumbai şi Maharashtra (Imagine: www.wikipedia.org)

Doi judecători ai Înaltei Curţi din Mumbai au respins o cerere a unei companii religioase de investiţii care solicită deschiderea unor conturi pe numele a cinci zeităţi, între care celebrul Ganesh (sau Ganesha).

"Comerţul cu acţiuni pe piaţa bursieră necesită unele competenţe pe care nu le putem aştepta din partea unor divinităţi", au apreciat judecătorii P.B. Majumdar şi Rajendra Sawant.

Acest fond de investiţii, proprietatea fostei familii regale Sangli, în statul Maharashtra (vest) a cărei capitală este Mumbai, a supus acest caz analizei judiciare după ce a deschis conturi pe numele mai multor zeităţi.

Dar autoritatea pentru reglementarea pieţei financiare (National Securities Depository Limited) a respins cererea, argumentând că va fi dificil de luat măsuri împotriva unor zei în cazul unor nereguli.

"Zeii şi zeiţele sunt făcuţi pentru a fi adoraţi în temple, dar nu pentru a fi folosiţi în activităţi comerciale cum ar fi tranzacţiile bursiere", au apreciat judecătorii.

Ganesh, cunoscut şi ca Lord Ganpati, protectorul comercianţilor, reprezentat cu un cap de elefant, este una dintre divinităţile cele mai populare din panteonul hindus şi venerat la Mumbai şi Maharashtra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici