Kate Winslet, desemnată simbolul frumuseţii naturale

Actriţa Kate Winslet, recompensată cu un premiu Oscar anul acesta, a fost desemnată simbolul frumuseţii naturale, devansând-o pe legendara Audrey Hepburn, informează pagina electronică a cotidianului The Sun.

99 afișări
Imaginea articolului Kate Winslet, desemnată simbolul frumuseţii naturale

Kate Winslet, desemnată simbolul frumuseţii naturale

Protagonista filmelor "Titanic" şi "Cititorul" a fost lăudată pentru tenul său de porţelan, care nu are nevoie de multe artificii de machiaj, vedeta britanică fiind desemnată simbolul frumuseţii naturale într-un clasament realizat pe baza unui sondaj la care au participat 3.000 de bărbaţi şi femei.

Pe locul al doilea în acest clasament s-a situat legendara Audrey Hepburn, protagonista filmului "Mic dejun la Tiffany's", urmată, în ordine, de Kelly Brook, Cheryl Cole, Angelina Jolie şi Scarlett Johansson.

Născută pe 5 octombrie 1975, în Reading (Marea Britanie), Winslet provine dintr-o familie cu un bogat trecut artistic. Părinţii ei au fost actori de teatru, iar bunicii ei au deţinut un teatru. Winslet a debutat pe scenă la vârsta de cinci ani şi a apărut la televiziunea britanică la 13 ani. Primele critici extrem de favorabile le-a primit patru ani mai târziu, când a interpretat rolul fetei dintr-un cuplu de tineri care conspira pentru a ucide pe cineva, în filmul "Heavenly Creatures", regizat de Peter Jackson, în 1994.

Mulţi admiratori îşi pot aduce aminte de Winslet pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a avut într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din "Titanic", energica Marianne Dashwood din "Raţiune şi simţire" sau muza lui J. M. Barrie din "În căutarea tărâmului pierdut".

Ea a portretizat, însă, şi o spălătoreasă care a furat scrierile celebrului marchiz de Sade din azilul în care acesta era internat, în filmul "Marchizul de Sade" (2000), şi, un an mai târziu, a interpretat-o pe Iris Murdoch, celebra scriitoare britanică. Winslet a devenit cunoscută şi pentru roluri complexe, jucate în filme independente, precum Clementine, o tânără care recurge la o intervenţie psihologică de ştergere a tuturor amintirilor despre fostul ei prieten, din producţia "Strălucirea eternă a minţii neprihănite".

Kate Winslet este căsătorită cu regizorul Sam Mendes, autorul filmelor "American Beauty" şi "Drumul spre pierzanie". Cuplul are un fiu în vârstă de cinci ani, Joe, iar Winslet mai are o fiică, Mia, dintr-o căsătorie anterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici