Kate Winslet, într-un film realizat pe baza unui roman pentru adolescenţi şi tineri adulţi

Actriţa britanică Kate Winslet va juca în lungmetrajul "Divergent", ce va fi realizat pe baza romanului omonim pentru adolescenţi şi tinerii adulţi.

537 afișări
Imaginea articolului Kate Winslet, într-un film realizat pe baza unui roman pentru adolescenţi şi tineri adulţi

Kate Winslet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor studiourilor Summit Entertainment, Kate Winslet, în vârstă de 37 de ani, va interpreta rolul Jeanine Matthews, o femeie rece şi neplăcută, în acest film distopic, a cărui acţiune este fixată într-un viitor îndepărtat.

Acţiunea din filmul "Divergent", ce are la bază primul volum dintr-o trilogie de Veronica Roth, se petrece într-o societate divizată în cinci grupuri, definitorii pentru felul în care o persoană îşi trăieşte viaţa.

Oamenii din grupul "Abnegation" ("Abnegaţie") sunt altruişti, în timp ce oamenii din grupul "Erudite" ("Erudiţie") sunt devotaţi cunoaşterii. Personajul jucat de Kate Winslet va fi liderul grupului "Erudite", au anunţat joi reprezentanţii studiourilor Summit Entertainment.

Din distribuţia acestui proiect cinematografic au fost anunţate numele altor doi actori: Shainele Woodley, în vârstă de 21 de ani, şi britanicul Theo James, în vârstă de 28 de ani.

"Divergent", ce va fi lansat pe marile ecrane în martie 2014, reprezintă cel mai recent roman pentru adolescenţi care este adaptat pentru marele ecran, după francizele extrem de profitabile "The Twilight Saga" şi "The Hunger Games".

Cele cinci filme din seria "Twilight", care prezintă poveştile de dragoste dintre vampiri, oameni şi vârcolaci, au generat încasări de 3,3 miliarde de dolari pe plan mondial, impunând compania Summit Entertainment pe harta marilor studiouri de la Hollywood.

Studiourile Lions Gate Entertainment, care au achiziţionat Summit Entertainment cu 412 milioane de dolari în 2012, au lansat "The Hunger Games" în martie 2012, un film care a obţinut încasări de 690 milioane de dolari.

Următorul opus din franciza "The Hunger Games" va fi lansat în acest an în luna noiembrie.

O altă adaptare cinematografică a unui roman pentru adolescenţi - cu personaje supranaturale şi teme distopice -, intitulat "The Mortal Instruments: City of Bones", va fi lansat în august.

Kate Winslet, în vârstă de 37 de ani, este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a jucat într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din "Titanic", energica Marianne Dashwood din "Raţiune şi simţire" şi muza lui J. M. Barrie din "În căutarea tărâmului pierdut". Kate Winslet a primit în 2009 Oscarul, dar şi premiul BAFTA pentru rolul din "Cititorul/ The Reader", precum şi un Glob de Aur pentru prestaţia din "Nonconformiştii/ Revolutionary Road".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici