Kate Winslet va juca într-un film de Kenneth Branagh

Kate Winslet va juca într-un film de Kenneth Branagh, care spune povestea unei jurnaliste ce investighează felul în care locuitorii insulei britanice Guernsey i-au păcălit pe ocupanţii germani în Al Doilea Război Mondial organizând un club de lectură

195 afișări
Imaginea articolului Kate Winslet va juca într-un film de Kenneth Branagh

Kate Winslet va juca într-un film de Kenneth Branagh (Imagine: Maediafax Foto/AFP)

Pelicula reprezintă prima colaborare dintre Winslet şi Branagh din 1996, când cei doi britanici i-au interpretat pe Hamlet şi Ofelia într-o eranizare de succes a piesei shakespeariene, potrivit bbc.co.uk.

De această dată, Branagh va regiza o ecranizare după cartea "The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society", un bestseller din 2008, iar Winslet va interpeta personajul principal - o jurnalistă, pe nume Juliet Ashton, captivată de povestea unui club de lectură organizat de locuitorii insulei Guernsey, în timp ce se aflau sub ocupaţie germană în Al Doilea Război Mondial. Ashton ajunge să se mute pe insulă pentru a afla mai multe despre evenimentele din timpul războiului, iar acolo are o serie de experienţe care îi schimbă viaţa.

Branagh a prezentat acest proiect drept "o frumoasă poveste de dragoste, foarte emoţionantă şi optimistă".

Cartea a fost scrisă de Mary Ann Shaffer şi nepoata ei, Annie Barrows, care a ajutat-o pe cea dintâi, diagnosticată cu o boală incurabilă, să termine această operă. Shaffer a murit, la 74 de ani, înainte de publicarea cărţii.

Filmările sunt programate să înceapă în luna martie, urmând ca ecranizarea lui Branagh să fie lansată în 2013, potrivit Reuters.

Actorul şi regizorul Kenneth Branagh, în vârstă de 61 de ani, este cunoscut în special pentru realizarea unor adaptări după piesele lui William Shakespeare. A fost nominalizat de patru ori la Oscar, pentru interpretare, regie, cel mai bun scenariu adaptat, dar şi pentru un scurtmetraj.

Kate Winslet este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a avut într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din "Titanic", energica Marianne Dashwood din "Raţiune şi simţire" şi muza lui J. M. Barrie din "În căutarea tărâmului pierdut". Kate Winslet a fost preferata criticilor în ultimii ani, primind, în 2009, Oscarul pentru rolul din "Cititorul/ The Reader" şi un Glob de Aur pentru rolul din "Nonconformiştii/ Revolutionary Road",

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici