Katherine Jackson a făcut recurs după ce grupul AEG a fost găsit nevinovat la acuzaţia de neglijenţă

Katherine Jackson a făcut recurs, miercuri, după ce a pierdut procesul de 40 de miliarde de dolari împotriva companiei AEG Live pe care a acuzat-o de neglijenţă, după moartea în 2009 a superstarului pop american Michael Jackson.

111 afișări
Imaginea articolului Katherine Jackson a făcut recurs după ce grupul AEG a fost găsit nevinovat la acuzaţia de neglijenţă

Katherine Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Katherine Jackson, în vârstă de 83 de ani, a depus miercuri documentele de recurs la Curtea Superioară din Los Angeles, prin care încearcă să schimbe decizia iniţială luată de justiţia americană, informează dailymail.co.uk.

În luna octombrie, AEG Live a fost absolvită de un juriu californian de orice responsabilitate pentru moartea cântăreţului Michael Jackson.

Mama artistului acuzase compania AEG de neglijenţă, atunci când l-a angajat pe Conrad Murray în calitate de medic personal al megastarului.

Conrad Murray a fost găsit vinovat de omucidere involuntară a "regelui muzicii pop" căruia i-a administrat o doză fatală de propofol în iunie 2009.

Katherine Jackson a decis că va face recurs după ce a auzit anumite comentarii făcute de membrii juriului, la finalul acelui proces care a durat cinci luni, relatează RadarOnline.com.

Brian Panish, avocatul familiei Jackson, a confirmat faptul că mama cântăreţului a strâns în ultima vreme dovezi pentru a face recurs.

"Nu a aruncat încă prosopul în ring. Nu putem să renunţăm până când nu vom strânge toate informaţiile. Astăzi se deschide un nou capitol", a spus Brian Panish, citat, miercuri, de RadarOnline.com.

Juriul a decis că AEG Live, în timp ce promova seria de concerte "This Is It" a cântăreţului, nu a fost vinovată pentru acţiunile medicului Conrad Murray care au dus la decesul cântăreţului Michael Jackson.

Juraţii au hotărât că medicul Murray nu era nici "nepregătit fizic", nici "incompetent" atunci când a fost angajat de AEG.

În acest recurs, familia Jackson va ataca decizia juriului de renunţare la apariţia în proces a doi martori ai apărării în fazele incipiente ale procesului - Randy Phillips, CEO al grupului AEG, şi producătorul turneului,+ Paul Gongaware -, potrivit unei surse citate de site-ul TMZ.com.

Familia Jackson solicitase daune între 900 milioane de dolari şi 1,6 miliarde de dolari de la organizatorul ultimului turneu pe care megastarul ar fi trebuit să îl susţină, începând din iulie 2009, la Londra.

Conrad Murray a fost eliberat în luna octombrie din închisoarea din Los Angeles unde era încarcerat, după mai puţin de doi ani de ispăşire a acestei pedepse.

Baroul districtual din Los Angeles intenţionează, însă, să se împotrivească oricărei încercări a lui Conrad Murray de a-şi recupera licenţa medicală în orice parte a ţării, potrivit site-ului RadarOnline.com.

Pe de altă parte, anunţul din luna iulie al oficialilor americani privind eliberarea lui Conrad Murray a atras criticile familiei Jackson, după cum informa la momentul respectiv leparisien.fr.

O sursă apropiată familiei Jackson a declarat că membrii acesteia, inclusiv cei trei copii ai megastarului - Prince, în vârstă de 16 ani, Paris, în vârstă de 15 ani, şi Blanket, în vârstă de 11 ani -, au criticat decizia autorităţilor americane, considerând că medicul Conrad Murray "ar fi trebuit să rămână în închisoare pentru crima pe care a comis-o, iar eliberarea sa după doi ani reprezintă o insultă".

"Nu este acceptabil, eu nu-mi voi mai vedea fiul niciodată, pe când mama sa (a doctorului Murray, n.r.), ea va putea să îşi vadă fiul", a declarat Katherine Jackson, mama cântăreţului, în vârstă de 83 de ani.

Pe lângă anunţul acestei eliberări anticipate, familia Jackson a criticat şi comportamentul acestui medic, care a refuzat să depună mărturie în procesul intentat de familia Jackson companiei AEG, organizatoarea celor 50 de concerte din seria "This Is It", pe care megastarul urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009. Familia Jackson a reproşat companiei AEG că a dat dovadă de neglijenţă, nu doar în privinţa monitorizării corecte a stării de sănătate a cântăreţului Michael Jackson, punându-l sub mare presiune, ci şi prin angajarea medicului Conrad Murray pentru a supraveghea sănătatea celebrului artist. În timpul ultimelor repetiţii pentru turneul "This Is It", Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de propofol, un sedativ puternic, pe care starul american îl folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Conrad Murray a refuzat de mai multe ori să depună mărturie în acest proces, care a început în aprilie, şi a anunţat că, dacă va fi obligat să o facă, va dezvălui o serie de informaţii comparabile cu un "şoc seismic", iar declaraţiile sale ar putea deveni "o bombă nucleară cu efecte totale şi complete", întrucât vor descrie în amănunt relaţiile tensionate şi cu potenţial distructiv dintre Michael Jackson şi familia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici