Keanu Reeves va debuta ca regizor cu un film despre artele marţiale moderne

Actorul Keanu Reeves, devenit celebru cu rolurile din filmele din francizele "Speed" şi "The Matrix", va debuta ca regizor cu un lungmetraj despre artele marţiale contemporane, destinat atât publicului vestic, cât şi celui din China.

397 afișări
Imaginea articolului Keanu Reeves va debuta ca regizor cu un film despre artele marţiale moderne

Keanu Reeves (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Noul film se intitulează "Man of Tai Chi", este turnat în trei limbi şi este realizat pe baza vieţii cascadorului Tiger Chen, cu care starul hollywoodian s-a împrietenit în timpul filmărilor pentru cele trei pelicule din seria "The Matrix".

Aflat la Cannes în aceste zile pentru a-şi promova noul său film, care va fi lansat în a doua jumătate a acestui an, Keanu Reeves spune că şi-a dorit dintotdeauna să regizeze şi a avut nevoie de cinci ani pentru a scrie scenariul pentru "Man of Tai Chi".

"Are legătură şi cu procesul de îmbătrânire", spune Keanu Reeves, în vârstă de 48 de ani, considerat multă vreme unul dintre cei mai seducători actori specializaţi în filme de acţiune produse la Hollywood.

Actorul principal din filmul său, în care Reeves va şi juca, va fi un cascador şi expert în arte marţiale, care luptă pentru a-şi păstra intacte credinţele şi valorile tradiţionale în faţa presiunii exercitate de societatea modernă. Acest personaj va fi interpretat de Tiger Chen.

Keanu Reeves va juca rolul personajului negativ, care încearcă să îl atragă pe cascador în universul luptelor ilegale, promiţându-i bani, glorie şi putere.

Lungmetrajul "Man of Tai Chi", turnat în engleză, cantoneză şi mandarină, filmat în China şi Hong Kong, va avea probabil o audienţă uriaşă atât în Occident, cât şi în China, o ţară în care Keanu Reeves are mulţi fani datorită rolului său din trilogia "The Matrix", dar şi faptului că are un stră-străbunic chinez.

Keanu Reeves s-a consacrat la Hollywood cu personajul Neo din trilogia SF "Matrix". Alte roluri importante sunt cele din filmele "Dragoste şi moarte în Idaho" (1991), alături de River Phoenix, "Pact cu diavolul" (1997), alături de Al Pacino, precum şi "Speed - Cursa infernală" (1994) şi "Constantin" (2005). În ianuarie 2005, Reeves a fost recompensat cu o stea pe celebrul Walk of Fame de la Hollywood. Printre cele mai recente roluri de film ale starului american se numără cele din filmul SF "Ziua în care Pământul se opri", drama "Vieţile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee", regizată de Rebecca Miller, în care joacă alături de Robin Wright, şi "Henry's Crime", alături de Vera Farmiga şi James Caan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici