Kevin Costner, într-un thriller de acţiune coprodus de Luc Besson

Actorul american Kevin Costner, care a revenit în atenţia producătorilor de la Hollywood după ce a fost recompensat recent cu un premiu Emmy pentru rolul din miniseria TV "Hatfields & McCoys", turnată în România, va juca într-un thriller de acţiune ce va fi coprodus de Luc Besson.

177 afișări
Imaginea articolului Kevin Costner, într-un thriller de acţiune coprodus de Luc Besson

Kevin Costner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest film de acţiune va fi regizat de Joseph McGinty Nichol şi va fi produs de compania lui Luc Besson, EuropaCorp, în colaborare cu Relativity Media, informează variety.com.

Luc Besson şi Adi Hasak au scris deja scenariul pentru această peliculă, în care Kevin Costner va interpreta rolul unui agent din Serviciile Secrete americane, aflat pe moarte, care doreşte să se pensioneze pentru a putea să reia legătura cu familia sa de care se înstrăinase. Atunci când Serviciile Secrete îi oferă acces la un medicament experimental care ar putea să îi salveze viaţa, în schimbul unei ultime misiuni, el trebuie să "jongleze" cu presiunile familiale, exigenţele acelei misiuni, dar şi efectele secundare halucinogene ale medicamentului.

Având în trecut titlul "Three Days to Kill", acest film, al cărui titlu definitiv nu a fost deocamdată ales, marchează cea de-a doua colaborare dintre EuropaCorp. şi Relativity Media, în urma contractului semnat în luna mai de cele două companii. Prima lor colaborare este filmul de acţiune cu accente comice şi noir "Malavita", în care rolurile principale sunt interpretate de Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones şi Diana Agron.

Kevin Costner, care filmează în această perioadă alături de Chris Pine pentru lungmetrajul "Jack Ryan", regizat de Kenneth Branagh, pentru Paramount Pictures, va putea fi văzut în curând pe marile ecrane şi în filmul "Man of Steel", regizat de Zack Snyder.

Născut într-o periferie săracă a oraşului Los Angeles, în anul 1955, Kevin Costner, licenţiat în ştiinţe economice, şi-a început cariera în cinema la vârsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din "Silverado" (1985) şi cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului "Incoruptibilii" (1987). Abia în 1990 a dobândit statutul de vedetă de prim calibru, prin rolul său din western-ul epic "Dansând cu lupii", care a fost recompensat cu două premii Oscar. Au urmat roluri în filme de mare buget, ca "Robin Hood, prinţul hoţilor", "JFK", "Bodyguard" şi "Wyatt Earp, justiţiarul Vestului sălbatic", dar şi în filme cu mai puţin succes la public, precum "Waterworld - Lumea Apelor" (1995) şi "Poştaşul" (1997).

În octombrie 2009, Kevin Costner a venit pentru prima dată în România, unde a susţinut un concert alături de trupa sa, Modern West, în timpul Festivalului de film Ro-IFF de la Arad. El a revenit în România anul trecut, pentru a filma pentru "Hatfields & McCoys", susţinând cu această ocazie şi un concert într-un club bucureştean.

De altfel, Kevin Costner a mulţumit "comunităţii cinematografice" din România, care a ajutat la realizarea miniseriei de televiziune "Hatfields & McCoys", pentru care a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal, la gala de anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici