Kevin Spacey a ironizat un spectator al cărui telefon a sunat în mijlocul unui spectacol de teatru

Actorul american Kevin Spacey s-a oprit la mijlocul monologului său dintr-un spectacol de teatru şi l-a admonestat, cu ironie, pe spectatorul al cărui telefon începuse să sune în timpul reprezentaţiei.

245 afișări
Imaginea articolului Kevin Spacey a ironizat un spectator al cărui telefon a sunat în mijlocul unui spectacol de teatru

Kevin Spacey (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Kevin Spacey este protagonistul spectacolului "Clarence Darrow", pus în scenă la prestigiosul teatru Old Vic din Londra, sub forma unei reprezentaţii de tipul "one man show". Acest spectacol marchează totodată încheierea celor 10 ani în care actorul american a fost director artistic al acestui teatru londonez, informează dailymail.co.uk.

Starul hollywoodian s-a oprit în plin spectacol, chiar în seara premierei, pentru a admonesta, cu ironie, un spectator al cărui telefon începuse să sune în timpul monologului său.

În acest spectacol, Spacey îl interpretează pe Clarence Darrow, un pionier al avocaturii din secolul al XIX-lea din Statele Unite, şi rememorează într-un monolog experienţele de viaţă şi cele profesionale care l-au ajutat să îşi clădească reputaţia unui "uriaş în sala de judecată" şi un erou al luptei pentru drepturi şi libertăţi civile.

Un telefon mobil a început să sune în timpul unei scene în care personajul său era judecat, în timp ce se apăra, Spacey se adresează publicului cu un discurs plin de pasiune, pledându-şi nevinovăţia.

Sunetul de apel devenea tot mai puternic, spectatorul încerca să pară nevinovat, până când Kevin Spacey a cedat. Dovedind prezenţă de spirit şi rămânând în spiritul personajului pe care îl interpreta în acel moment, actorul i-a transmis de pe scenă acelui spectator: "Dacă nu răspunzi tu, o voi face eu!". Actorul american a primit imediat un ropot de aplauze din partea spectatorilor.

La finalul spectacolului în care a avut o prestaţie actoricească strălucită, actorul hollywoodian, în vârstă de 54 de ani, a primit ovaţii în picioare din partea publicului prezent în sală.

Kevin Spacey a mai interpretat acest rol în trecut, în spectacolul de teatru "Inherit The Wind", şi în urmă cu 22 de ani, în lungmetrajul de televiziune "Darrow", produs de televiziunea PBS.

"Clarence Darrow a fost un om unic şi curajos. Unii dintre actorii mei preferaţi l-au jucat pe Darrow: Henry Fonda, Orson Welles şi Spencer Tracy. Să joc pe scena mult iubitului nostru teatru Old Vic pentru a marca a 10-a aniversare a colaborării noastre a fost ceva important pentru mine. Şi să joc într-o piesă de care mă simt atât de apropiat mi s-a părut ceva just", a spus Kevin Spacey.

Spectacolul a fost regizat de Thea Sharrock, care a regizat şi episodul special de Crăciun al serialului TV "Call The Midwife".

Kevin Spacey, care a jucat în mai multe producţii ale teatrului Old Vic pe parcursul celor 10 ani în care a ocupat funcţia de director artistic al instituţiei teatrale, precum "Richard al III-lea" şi "The Philadelphia Story", se va retrage din această funcţie la sfârşitul acestui an. Actorul american va fi înlocuit de Matthew Warchus.

Nu este pentru prima dată când un actor celebru se opreşte în plin spectacol pentru a admonesta verbal un spectactor care a făcut zgomot şi i-a întrerupt reprezentaţia.

Astfel, în mai, Helen Mirren a strigat la un grup de toboşari, cerându-le - în termeni duri şi folosind un limbaj "colorat" - să păstreze liniştea, în timpul spectacolului "Queen in The Audience" jucat la Gielgud Theatre.

În 2009, Daniel Craig şi Hugh Jackman s-au oprit pur şi simplu în timpul spectacolului "A Steady Rain" de pe Broadway, după ce show-ul lor a fost întrerupt de sunetul de apel al unui telefon mobil. Cei doi actori de pe scenă i-au cerut mai întâi spectactorului să răspundă la telefon, apoi să îl închidă, iar apoi au glumit şi s-au declarat dispuşi să îl aştepte să îşi termine convorbirea.

Richard Griffiths, care a murit în martie 2013, era renumit pentru temperamentul său mai ales atunci când era vorba de spectatorii zgomotoşi. În noiembrie 2005 el s-a oprit în timpul spectacolului "Heroes", pus în scenă la teatrul Wyndham din Londra, şi a cerut unei spectatoare să părăsească sala, după ce telefonul acesteia începuse să sune pentru a treia oară în decurs de câteva minute. Acelaşi actor i-a admonestat verbal pe spectatorii zgomotoşi în alte două ocazii: la Londra în 2004 şi la New York în 2006.

În 2012, reputatul regizor Peter Hall, în vârstă de 81 de ani, i-a cerut scuze publice actriţei Laura Carmichael, remarcată în serialul de televiziune "Downton Abbey", pe care a "întrerupt-o neintenţionat" în timpul debutului ei pe West End. Tânăra actriţă a reuşit însă îşi ducă la capăt cu bine monologul ei de închidere din "Unchiul Vania", de Cehov, în ciuda zgomotelor făcute în sală de Peter Hall. Acest veteran al teatrului britanic, spune că a adormit în timpul spectacolului şi că s-a simţit "dezorientat" în primele momente după ce s-a trezit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici