Kirk Douglas, Colin Firth şi Danny Boyle, premiaţi la gala BAFTA

Kirk Douglas va primi un premiu pentru contribuţia adusă cinematografiei, Colin Firth, unul pentru eforturile lui umanitare, iar regizorul Danny Boyle, trofeul John Schlesinger, la cea de-a 18-a gală BAFTA/LA, organizată la Los Angeles, pe 5 noiembrie, relatează variety.com.

111 afișări
Imaginea articolului Kirk Douglas, Colin Firth şi Danny Boyle, premiaţi la gala BAFTA

Kirk Douglas, Colin Firth şi Danny Boyle, premiaţi la gala BAFTA (Montaj Foto: Mediafax Foto)

Printre celelalte personalităţi ce vor fi premiate în cadrul galei se numără Robert De Niro, care va primi premiul pentru excelenţă în film, şi Emily Blunt, desemnată artistul britanic al anului.

Această gală va fi organizată la Century Plaza Hotel şi va fi prezentată de Stephen Fry.

Kirk Douglas, fiul unor imigranţi evrei ruşi analfabeţi, a jucat în aproximativ 80 de filme, multe devenite clasice. Printre acestea se numără "Spartacus", "Urâtul şi frumosul", "Van Gogh", "20.000 de leghe sub mări".

Ultima dată a putut fi văzut pe marele ecran alături de o parte dintre membrii familiei sale, în filmul "În familie" (2003), în care a jucat şi Michael Douglas.

În 1991, Kirk Douglas a primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film.

Kirk şi Michael Douglas

Colin Firth este un actor britanic de film, teatru şi televiziune. A devenit cunoscut mai întâi în Marea Britanie, pentru interpretarea rolului Mr. Darcy din mult apreciata adaptare pentru televiziune din 1995 a romanului "Mândrie şi prejudecată". Pe marele ecran, Colin Firth s-a făcut remarcat în pelicule cu succes de casă, precum "Jurnalul lui Bridget Jones" (2001), în care a jucat alături de Renée Zellweger şi Hugh Grant.

Cel mai recent film al lui Danny Boyle, "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", a obţinut opt trofee la gala premiilor Oscar 2009, inclusiv cel pentru cea mai bună regie. Pelicula a câştigat numeroase alte premii, printre care patru Globuri de Aur şi şapte BAFTA.

Printre filmele regizate de Danny Boyle se numără "Triunghiul morţii/ Shallow Grave" (1994), "Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate" (1996) şi "După 28 de zile" (2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici