La 2,46 metri, cel mai înalt om din lume îşi caută jumătatea - VIDEO

Cel mai înalt om din lume, turcul Sultan Kösen, al cărui record, 2,46 metri, a fost omologat, miercuri, la Londra, de Guinness World Record, a declarat că cel mai mare vis al lui este să îşi găsească o parteneră de viaţă.

1149 afișări
Imaginea articolului La 2,46 metri, cel mai înalt om din lume îşi caută jumătatea - VIDEO

La 2,46 metri, cel mai înalt om din lume îşi caută jumătatea

Tânărul turc în vârstă de 26 de ani are, totodată, cele mai lungi mâini din lume (27,5 centimetri) şi cele mai mari picioare de pe planetă (36,5 centimetri), au precizat reprezentanţii Guinness World Records, în timpul unei conferinţe de presă. Înălţimea lui o depăşeşte cu 10 centimetri pe cea a chinezului Bao Xishun, care măsoară "doar" 2,36 metri.

În lume există mai mulţi "uriaşi" care susţin că au întrecut înălţimea turcului Sultan Kösen, printre aceştia numărându-se ucraineanul Leonic Stadnyk, însă recordurile acestora nu au fost omologate de Guinness World Records.

Evocând popularitea recent dobândită, Sultan Kösen a declarat că speră ca aceasta să îl ajute să îşi realizeze visul: "Să călătoresc şi să văd lumea şi să am o maşină adaptată înălţimii mele". Însă cel mai mare vis al său este să se căsătorească şi să aibă copii. "Caut dragostea", a declarat el.

Sultan Kösen îşi datorează înălţimea neobişnuită unei tumori care a împiedicat oprirea procesului de creştere. Această tumoare i-a fost înlăturată, însă organismul lui s-a oprit din creştere abia în urmă cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici