La un pas de dezastru. Momentul în care un avion neautorizat apare în faţa unui avion de pasageri la aterizare

Fotografii uluitoare realizate din cabina de pilotaj a unui avion al companiei JetBlue Airways arată cât de aproape a fost aeronava de a se ciocni pe o pistă din Boston la începutul acestui an, relatează Bloomberg.

3124 afișări
Imaginea articolului La un pas de dezastru. Momentul în care un avion neautorizat apare în faţa unui avion de pasageri la aterizare

Avionul JetBlue se afla la doar 30 de metri de sol, pregătindu-se să aterizeze, când un avion al companiei Hop-A-Jet Worldwide Jet Charter a trecut prin faţa sa cu viteză mare, potrivit unui raport al Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor din SUA, publicat joi.

Agenţia a concluzionat că echipajul avionului charter a provocat incidentul. Un controlor de trafic aerian le spusese piloţilor avionului charter să aştepte pe pistă, dar echipajul a înţeles greşit şi a decolat, a precizat comisia.

Anchetatorii au publicat imagini din cabina JetBlue, care arată că celălalt avion este clar vizibil în timp ce aeronava se apropia de sol. Piloţii JetBlue au anulat aterizarea şi au urcat după ce au văzut celălalt avion. Imaginea a fost preluată dintr-o înregistrare video făcută de o persoană care stătea în spatele piloţilor în avionul JetBlue.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici