Laboratorul japonez Kibo, instalat pe ISS

Astronauţii de pe naveta Discovery au instalat, marţi, laboratorul japonez Kibo pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a indicat postul de televiziune al Agenţiei spaţiale americane (NASA).

24 afișări
Imaginea articolului Laboratorul japonez Kibo, instalat pe ISS

Laboratorul japonez Kibo, instalat pe ISS (Imagine: Mediafax/AFP)

Astronautul japonez Akihiko Hoshide şi colega sa americană Karen Nyberg au utilizat braţul robotizat al Staţiei pentru a deplasa laboratorul cu o greutate de 15 tone de pe naveta Discovery pe ISS.

Modulul livrat de Discovery este un cilindru gros de mărimea unui autobuz, cu o lungime de 11,2 metri şi un diametru de 4,4 metri. El este dotat cu propriul sistem de manipulare comandată de la distanţă şi cu un braţ robotizat.

Cu Kibo ("speranţă", n.r.) Japonia devine membru cu drepturi depline al ISS alături de Statele Unite, Rusia şi Europa. Continentul european a devenit membru al Staţiei Spaţiale în februarie, când naveta spaţială Atlantis a livrat pe avanpostul spaţial laboratorul Columbus.

Japonia a rezervat aproximativ 2,8 miliarde de dolari acestui program.

Naveta spaţială americană Discovery a fost lansată, sâmbătă, de la Centrul Kennedy, din apropiere de Cape Canaveral, Florida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici